EURO 2020. CAMPIOANA MONDIALA ELIMINATA DE ELVETIA

Franța este eliminată la penalty-uri de Elveția, după un joc absolut fabulos în capitala României.

Francezii au avut prima ocazie a partidei, prin Raphael Varane, care a reluat cu capul departe de poarta lui Sommer. Elvețienii au început excelent jocul de la București și au reușit să deschidă scorul după doar un sfert de oră prin Seferovic, care a înscris cu o lovitură de cap din centrarea lui Zuber. Francezii au ratat o nouă șansă de a marca prin Rabiot, care a trimis un șut puternic în diagonală, puțin pe lîngă poarta apărată de Yann Sommer. Per total însă, elvețienii au avut un joc combinativ foarte bun și au intrat în avantaj la cabine.

În repriza a doua, francezii au pus presiune pe adversar, însă elvețienii au pus în pericol poarta lui Lloris, după un contraatac la care Embolo nu a reușit să paseze decisiv în fața porții. Cîteva minute mai tîrziu, "Țara Cantoanelor" a primit o lovitură de la 11 metri după consultarea VAR, iar Ricardo Rodriguez a ratat șansa de a duce scorul la 2:0, Hugo Lloris reușind să ghicească colțul și să o țină pe Franța în joc. A urmat o ocazie imensă a francezilor prin Kylian Mbappe, care a șutat superb cu efect la colțul lung, însă mingea a trecut extrem de aproape de poarta lui. La faza imediat următoare, Karim Benzema a restabilit egalitatea, după un assist excelent al lui Mbappe. Același Karim Benzema a înscris golul care a adus-o pe Campioana Mondială în avantaj, după ce Sommer a respins în lateral o minge șutată de Griezmann. Cel mai frumos moment al serii a fost oferit de către Paul Pogba, care a trimis o rachetă direct în vinclul porții lui Sommer. Elvețienii pur și simplu nu au putut renunța, iar Seferovic a realizat dubla, cu o nouă lovitură de cap, după o centrare al lui Mbabu. Aceștia au fost aproape de a egala imediat, însă golul marcat de Gavranovic a fost anulat pe motiv de offside. În prelungirile partidei, Elveția a reușit să egaleze după un contraatac excelent, finalizat cu un șut foarte frumos al lui Gavranovic. Franța putea închide meciul, însă la ultima fază, Coman a lovit transversala.

În prelungirile partidei, ambele formații au încercat să marcheze golul care să le aducă victoria, însă oboseala și-a spus cuvîntul, iar meciul a ajuns la loviturile de departajare. De la punctul cu var, presiunea a fost prea mare pentru Kylian Mbappe, care a ratat, iar Elveția a produs surpriza acestui turneu final de pînă acum.

Astfel, Bucureștiul își ia rămas bun de la acest Campionat European, cu un meci spectaculos, plin cu răsturnări de situație și momente în care adrenalina a atins cote inimaginabile. Așadar, Elveția va da piept cu Spania în sferturi, unde se anunță un nou duel extrem de tare.

Sursa: Sport Studio