EURO 2020. ANGLIA SE CALIFICA IN FINALA

55 de ani au așteptat englezii pentru a ajunge din nou într-o finală a unei competiții majore. După 1-1 în timpul regulamentar al semifinalei cu Danemarca, selecționata lui Southgate a avut nevoie de două reprize de prelungiri și de un penalty acordat ușor, chiar și după intervenția VAR, pentru a marca golul victoriei. Kasper Schmeichel a respins execuția lui Harry Kane de la 11 metri, însă nu a mai putut bloca și al doilea șut al atacantului englez, care a stabilit scorul final, 2-1.

A fost nevoie să se dispute al 50-lea meci la Euro 2020 ca să se înscrie și un gol direct din lovitură liberă. Pe Wembley, Danemarca a deschis scorul în semifinala cu Anglia prin execuția perfectă a lui Damsgaard. În 8 meciuri la echipa națională, jucătorul Sampdoriei a marcat deja de 4 ori. A fost primul gol primit de englezi la acest turneu final.

Prima repriză s-a încheiat însă la egalitate, 1-1, după ce Kjaer a deviat în propria poartă mingea trimisă de Saka pentru Sterling și numărul autogolurilor de la acest turneu final a ajuns la 11.

Duminică, Anglia va întâlni Italia în finala Euro 2020, tot pe Wembley.

Sursa: We Love Sport