EURO 2016. UCRAINA, PRACTIC ELIMINATA

Naționala de fotbal a Irlandei de Nord a învins cu 2-0 (0-0) reprezentativa Ucrainei, joi seara, într-un meci desfășurat pe Stade des Lumieres, din Lyon, în cadrul grupei C a EURO 2016.

Ambele goluri au fost înscrise în partea a doua a jocului de Gareth McAuley (49) și Nial McGinn (90+6).

Irlanda de Nord a obținut astfel un rezultat istoric în fața unei echipe a Ucrainei care a atacat sporadic și care a făcut un joc poate mai slab decît multe dintre cele din calificările pentru turneul final.

Reprezentativele de fotbal ale Germaniei și Poloniei au terminat la egalitate, 0-0, joi seara, pe Stade de France din Saint-Denis, într-un alt meci din Grupa C.

Cele două echipe nu au reușit să se departajeze la capătul unui meci bun și sînt favorite să meargă împreună în optimile de finală. Polonia a avut, totuși, cele mai mari ocazii, prin Milik.

Polonia rămîne cu o singură victorie în 21 de partide cu Germania, succesul fiind obținut în campania de calificare pentru turneul din Franța.

Germania marcase în ultimele 14 partide de la turneele finale, în timp ce Robert Lewandowski a fost golgheterul preliminariilor EURO 2016, cu 13 goluri.

Ambele echipe au cîte patru puncte, iar în ultima etapă Germania va înfrunta Irlanda de Nord, în timp ce Polonia va da piept cu Ucraina.

Naționala de fotbal a Angliei a învins-o pe cea a Țării Galilor cu scorul de 2-1 (0-1), în meciul care s-a desfășurat joi pe "Stade Bollaert-Delelis" din orașul Lens, în Grupa B a Euro 2016.

Țara Galilor a condus după golul lui Gareth Bale din minutul 42, dar s-a văzut egalată în minutul 56, cînd a punctat Jamie Vardy. Daniel Sturridge a adus victoria Angliei în minutul 90+2, după un un-doi cu Dele Alli.

De menționat că atît Vardy, cît și Sturridge au fost introduși la pauză.

Chiar dacă jocul Angliei nu a strălucit, echipa a smuls in extremis o victorie meritată în acest derby britanic.

De notat că Bale a marcat 9 din ultimele 14 goluri ale Țării Galilor în meciuri oficiale.

Țara Galilor se află pentru prima oară la un turneu final de Campionat European. Naționala galeză a ajuns în sferturile de finală ale Euro 1976, însă atunci turneul final avea doar patru echipe.

În aceeași grupă, Slovacia a învins miercuri Rusia cu 2-1.

După rezultatul de joi, Anglia este lider al grupei, cu 4 puncte, urmată de Slovacia și Țara Galilor, cu cîte 3 puncte, și Rusia - 1 p.

În ultima etapă din faza grupelor, Anglia va întîlni Slovacia, iar Țara Galilor va avea ca adversar Rusia.

Sursa: romaniansoccer.ro