EURO 2016. STIRI

Record de audienţă la meciul Franţa - Islanda

Meciul dintre selecționatele Franței și Islandei (5-2), disputat duminică seara pe "Stade de France", în sferturile de finală ale Euro 2016, a permis realizarea unui nou record istoric de audiență pentru postul M6, care a transmis în direct acest joc pe teritoriul francez. Astfel, partida în urma căreia elevii lui Didier Deschamps s-au calificat în semifinalele competiției a înregistrat o medie de 17.179.000 de telespectatori (60% părți de audiență), cu un vîrf de audiență de 19,3 milioane telespectatori, în finalul jocului. Este vorba, totodată, de cea mai bună performanță de audiență de la debutul Euro 2016, subliniază cotidianul sportiv francez L'Equipe. Un prim record de audiență la Euro 2016 fusese stabilit cu ocazia meciului de deschidere, dintre Franța și România (1-0), disputat pe 10 iunie și urmărit de 14,4 milioane de telespectatori francezi.

 

Lagerback: Nu ne-am descurcat bine mental

Selecţionerul Islandei, Lars Lagerbäck (67 de ani), a sugerat că va lua o pauză de la antrenorat, după ce naţionala sa a fost eliminată în sferturile Campionatului European din Franţa, la finalul unui meci pierdut cu scorul de 2-5, chiar împotriva ţării organizatoare. "Aceşti patru ani şi jumătate au fost minunaţi. Poate cu excepţia primelor 45 de minute din meciul cu Franţa, m-am bucurat de fiecare clipă. S-ar putea să mă întorc, însă acum este timpul lui Heimir Hallgrímsson să-şi testeze capacităţile şi să facă deplasările cu echipa naţională", a afirmat Lars Lagerbäck, la finalul meciului pierdut în faţa Franţei, citat de site-ul UEFA. Cît despre meci, selecţionerul suedez a afirmat: "Nu ne-am descurcat bine mental, iar în a doua repriză am şi arătat că nu a fost vorba de o problemă fizică. Pe de o parte, am fost naivi şi am făcut greşeli, dar pe de altă parte trebuie să recunoaştem că Franţa a jucat foarte bine. Este o echipă incredibilă. Trebuie să învăţăm din acest meci. Dacă facem o analiză a turneului, este absolut fantastic că am ajuns pînă în sferturi".

 

Low confirmă forfaitul lui Khedira pentru semifinală

Selecționerul echipei de fotbal a Germaniei, Joachim Löw, a confirmat forfaitul mijlocașului Sami Khedira pentru partida cu Franța, din semifinalele Euro 2016, programată joi la Marsilia, acesta alăturîndu-se astfel atacantului Mario Gómez, a cărui absență pentru jocul respectiv fusese anunțată anterior. "Khedira nu va putea evolua cu siguranță joi, însă vom face totul pentru ca el să fie prezent într-o eventuală finală", a afirmat Löw în cursul unei conferințe de presă care a avut loc luni la Evian, în cantonamentul "Nationalmannschaft". Selecționerul german a reamintit, cu această ocazie că la meciul cu Franța nu va putea conta nici pe fundașul Mats Hummels, suspendat din cauza cumulului de cartonașe galbene. De asemenea, Mario Gómez, singurul atacant central veritabil din lotul german, autor a două goluri la acest turneu final, a devenit indisponibil pînă la finalul Euro 2016, din cauza unei rupturi musculare pe care a suferit-o în meciul cu Italia din sferturi. În aceeași partidă, Khedira a fost înlocuit după numai un sfert de oră de Schweinsteiger, care s-a accidentat la rîndul său.

 

Cinci jucători au cîte două nominalizări la titlul de omul meciului

Francezul Dimitri Payet, elvețianul Granit Xhaka, spaniolul Andres Iniesta, belgianul Eden Hazard și portughezul Renato Sanches au strîns fiecare cîte două nominalizări la titlul de omul meciului pînă în fața sferturilor Euro 2016 la fotbal. În competiție mai sînt doar francezul Payet și tînărul lusitan Renato Sanches (18 ani). La meciurile României cei mai buni oameni au fost aleși Payet (cu Franța), Granit Xhaka (cu Elveția) și Arlind Ajeti (cu Albania). Alegerea omului meciului se face la finalul fiecărei partide de către observatorii tehnici ai UEFA, în fruntea cărora se află fostul internațional român Ionuț Lupescu, ceilalți fiind celebrul Sir Alex Ferguson, fostul internațional francez Alain Giresse, scoțianul David Moyes, germanul Thomas Schaaf, sîrbul Savo Milosevic, finlandezul Mixu Paatelainen, englezul Gareth Southgate, danezul Peter Rudbaek, spaniolul Ginés Meléndez, elvețianul Jean-Paul Brigger, francezul Jean-Francois Domergue și irlandezul Packie Bonner.

 

Graziano Pelle le-a cerut iertare italienilor

Atacantul Graziano Pellé le-a cerut "iertare italienilor" fiindcă a ratat la loviturile de departajare împotriva Germaniei, echipa sa fiind eliminată în sferturile de finală ale Euro 2016. "Le cer iertare italienilor, sînt mîhnit că s-a terminat astfel", le-a spus Pellé ziariștilor italieni prezenți pe aeroportul din orașul francez Montpellier, înainte de întoarcerea în țară. El a evocat gestul prin care a simulat o scăriță, înainte de a șuta fără să nimerească spațiul porții: "N-am vrut să provoc, n-am vrut să fac pe grozavul, dar cum Manuel Neuer e foarte tare, voiam să rămînă pe loc. Nici măcar nu și-a dat seama de gestul meu". Neuer "m-a felicitat la sfîrșitul meciului", a asigurat atacantul lui Southampton, adăugînd: "mi-a spus că sînt un mare jucător". Italia a mai ratat la loviturile de departajare printr-un atacant, Simone Zaza, intrat în ultimele secunde pentru a executa de la punctul cu var. "Zaza și cu mine marcăm întotdeauna penalty-urile la antrenament", "din păcate s-a întîmplat așa, e atîta adrenalină", a explicat Pellé.

Sursa: romaniansoccer.ro