EURO 2016. S-A INCHEIAT A DOUA ETAPA A GRUPELOR

Naționala de fotbal a Belgiei a învins-o pe cea a Irlandei cu scorul de 3-0 (0-0) în meciul care a avut loc sîmbătă la Bordeaux în Grupa E a Euro 2016.

Golurile lui Romelu Lukaku (minutele 48 și 70) și Axel Witsel (61) au adus Belgiei primele puncte la acest turneu final. În ciuda diferenței de la finalul partidei, "diavolii roșii", văzuți printre favoriții competiției, nu au impresionat deloc în prima repriză, dar s-au trezit după deschiderea scorului, la începutul actului secund.

Irlanda, una din cele mai modeste echipe de la Euro 2016, nu a avut nicio ocazie clară în această partidă.

Belgia nu a mai fost învinsă de Irlanda de 50 de ani. Mai mult, belgienii nu au fost niciodată învinși de irlandezi într-un meci oficial.

"Diavolii roșii" au izbutit sîmbătă cea mai clară victorie din istoria lor la un Campionat European. De asemenea, ei au egalat cea mai clară victorie de la Euro 2016, tot 3-0 încheindu-se meciul Spania - Turcia.

După acest rezultat, Belgia este pe locul 2 în Grupa E, cu 3 puncte. Irlanda, cu un singur punct, se află pe poziția a 4-a, devansată de Suedia, ce are un golaveraj mai bun.

Liderul grupei este Italia, care a acumulat 6 puncte după două victorii (2-0 cu Belgia, 1-0 cu Suedia) și a obținut deja calificarea în optimi de finală.

În ultima etapă din faza grupelor, Belgia va juca împotriva Suediei, iar Irlanda va întîlni Italia.

Naţionalele Islandei şi Ungariei au remizat, sîmbătă, scor 1-1, în primul meci al zilei din cadrul grupei F de la Euro 2016, partida fiind disputată la Marsilia, pe Stade Velodrome. Au marcat: Sigurdsson 40' - penalty / Saevarsson 88' - autogol.

Echipele de fotbal ale Portugalia și Austriei au terminat la egalitate, 0-0, meciul disputat sîmbătă seară pe stadionul Parc des Princes din Paris, în grupa F a EURO 2016.

Rezultatul pune într-o situație dificilă mai ales echipa Portugaliei, considerată favorită, care se află la a doua egalitate în acest turneu (după 1-1 cu debutanta Islanda), deși fusese considerată ca una dintre cele mai bune ale ediției, iar Austria, învinsă clar de Ungaria în debutul competiției, se poate considera mulțumită, întrucît, deși nu a strălucit pînă acum, mai ales sîmbătă seara, cînd a fost dominată copios, păstrează șanse de calificare pentru ultima rundă.

Totodată, palmaresul direct dintre cele două reprezentative, oricît ar părea de ciudat, se menține favorabil austriecilor, care au 3 victorii, in 2 meciuri au fost învinși, iar 6 partide, cu aceasta, s-au încheiat la egalitate.

Obsesia portughezului Cristiano Ronaldo de a bate record după record s-a transformat, parcă, într-un veritabil blestem, celebrul CR7 nereușind să înscrie nici din lovitura de la 11 m, pe care a ratat-o în minutul 78, cînd a tras în bară, la un penalty obținut tot de el. Poate legea nescrisă a fotbalului, care spune că nu este bine să execute jucătorul faultat, l-a pedepsit.

Sursa: romaniansoccer.ro