EURO 2016. ITALIA SI SPANIA, MERG IN “OPTIMI”

Naționala de fotbal a Italiei a învins-o pe cea a Suediei cu scorul de 1-0 (0-0), în meciul care s-a desfășurat vineri la Toulouse, în Grupa E a Euro 2016.

Italia s-a calificat în optimi de finală după această victorie care a venit tîrziu, prin golul lui Eder din minutul 88.

Mai experimentată și mai valoroasă, Italia s-a impus meritat, chiar dacă nu a reușit să repete evoluția foarte bună din primul său meci la această competiție, cînd a învins cu 2-0 Belgia.

Surprinzător, Suedia a avut o posesie mult mai bună în prima repriză (59%), arătînd o evoluție superioară celei din jocul ei de debut de la acest turneu final, remiza cu Irlanda (1-1). În acest meci scandinavii n-au reușit niciun șut pe poartă, cum n-au reușit nici împotriva Irlandei, cînd au punctat doar în urma unui autogol.

Vedeta suedeză Zlatan Ibrahimovic, care a jucat mulți ani în Serie A, nu a reușit să înscrie nici vineri și rămîne fără gol la acest turneu final. Atacantul a fost în situație de gol în minutul 72, însă arbitrul a arătat ofsaid.

Tot în Grupa B, Belgia va întîlni sîmbătă Irlanda.

În acest moment, Italia este liderul grupei, cu 6 puncte și este calificată în optimi de finală. Pe locul 2 se află Irlanda, cu 1 punct, urmată de Suedia - 1 p și Belgia - 0 p.

În ultima etapă din faza grupelor vor avea loc meciurile Italia - Irlanda și Belgia - Suedia.

Naționala de fotbal a Spaniei, deținătoarea titlului continental, s-a calificat în optimile de finală la EURO 2016, vineri seara, după ce a învins formația Turciei cu scorul de 3-0 (2-0), pe Stade de Nice din Nisa, în Grupa D a competiției.

Spania a făcut un meci excelent și s-a impus prin golurile marcate de Alvaro Morata (34, 48) și Nolito (37).

Spania devine a treia echipă calificată în optimi la EURO 2016, după Franța și Italia. Ibericii și-au reafirmat candidatura pentru cîștigarea celui de-al treilea titlu european consecutiv prin jocul prestat vineri, în fața unei echipe în care nu au mai pierdut de 52 de ani.

Spania a reușit cel mai mare scor la EURO 2016, iar Morata a reușit prima ''dublă'' la turneul final din Franța.

Naționalele de fotbal ale Cehiei și Croației au terminat la egalitate 2-2 (0-1) într-un meci disputat vineri seara pe Stade Geoffroy-Guichard, din Saint-Etienne, în cadrul grupei D a EURO 2016.

Golurile au fost marcate de Ivan Perisic, în minutul 37 și Ivan Rakitic, în minutul 59 pentru croați, respectiv Milan Skoda, în minutul 76 și Tomas Necib (90+3, din penalty) pentru cehi.

Partida a avut două reprize diferite, primul mitan aparținînd în totalitate croaților, cel de-al doilea arătînd o echipă a Cehiei care, deși la un moment dat părea îngenuncheată, în ultimul sfert de oră a revenit incredibil, reușind să restabilească surprinzător egalitatea pe tabela de marcaj.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 21 iunie, Cehia - Turcia (Stade Bollaert-Delelis - Lens) și Croația - Spania (Nouveau Stade de Bordeaux), ambele de la 22,00.

Sursa: romaniansoccer.ro