EURO 2016. CROATIA, LOCUL INTII IN GRUPA CU SPANIA

Naționala de fotbal a Spaniei, campioana en titre, a fost învinsă surprinzător de formația Croației cu scorul de 2-1 (1-1), marți seara pe "Stade de Bordeaux", în Grupa D a Euro 2016.

Croația a confirmat încă o dată impresia bună lăsată pînă acum și a reușit o victorie meritată, prin golurile marcate de Nikola Kalinić (45), Ivan Perišić (87), respectiv Álvaro Morata (7). Spania a pierdut în bună măsură pe mîna sa, ratînd un penalty prin Sergio Ramos (72) și neluînd în seamă contrele tăioase ale croaților.

Echipa lui Ante Čačić a cîștigat grupa, deși tehnicianul a făcut nu mai puțin de cinci schimbări în echipă, renunțînd la jucători de bază precum Vida, Strinic, Brozovic, Modrić (accidentat) și Mandžukić.

Ambele echipe erau calificate în optimi înaintea partidei, dar acum Spania va juca în faza următoare contra Italiei, într-o reeditare a finalei ediției trecute.

Selecționata Turciei a învins cu scorul de 2-0 (1-0) reprezentativa Cehiei, într-o altă partidă din cadrul Grupei D, disputată marți seara pe stadionul "Bollaert-Delelis" din Lens. Au marcat Burak Yılmaz (10) şi Ozan Tufan (65).

Grație acestui succes, primul la actuala ediție a Euro 2016, Turcia a acumulat 3 puncte și încheie grupa pe poziția a treia, după Croația (7 pct) și Spania (6 pct), calificate în optimile de finală, în timp ce Cehia a rămas cu un singur punct.

Turcii speră la rîndul lor să figureze printre echipele care acced în faza următoare a competiției, de pe poziția a treia în grupă.

În primele sale meciuri din Grupa D, Turcia a fost învinsă atît de Croația (0-1) cît și de Spania (0-3), în timp ce selecționata Cehiei a pierdut la limită meciul cu Spania (0-1), iar apoi a remizat în extremis cu Croația (2-2), după ce a fost condusă cu 2-0.

De menționat că Turcia și Cehia s-au mai întîlnit în faza grupelor și la EURO 2008, unde turcii s-au impus cu 3-2 la capătul unui meci dramatic, calficîndu-se în sferturile de finală după ce au fost conduși de cehi cu 2-0 pînă în minutul 75.

Naționala de fotbal a Germaniei a învins cu scorul de 1-0 (1-0) reprezentativa Irlandei de Nord, într-un meci din cadrul grupei C a Euro 2016, care a avut loc, marți seara, pe stadionul "Parc des Princes", din Paris.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Mario Gómez, în minutul 30, Germania asigurîndu-și astfel calificarea în faza optimilor de pe primul loc al grupei, acumulînd același număr de puncte cu Polonia, dar beneficiind de un golaveraj mai bun.

Germanii puteau cîștiga meciul de pe "Parc des Princes" mult mai clar dacă nu s-ar fi jucat cu ocaziile la poarta nord-irlandeză, pe de altă parte portarul Michael McGovern fiind în mai multe rînduri "îngerul salvator" pentru "verzi".

Echipa de fotbal a Poloniei a învins Ucraina cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci disputat marți pe stadionul "Velodrome" din Marsilia, contînd pentru grupa C.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Jakub Błaszczykowski în minutul 54.

Ucraina, la ultimul său joc la Euro 2016 și fără niciun punct, a dominat partida, fapt reflectat și de posesia (63%), șuturile la poartă (9-4) și pe spațiul porții (5-3), dar nu a reușit să-și creeze ocazii clare de gol. Polonia nu a mai repetat jocul foarte bun din meciurile precedente, dar a reușit să înscrie singurul gol al meciului prin Blaszczykowski, intrat după pauză, care i-a adus calificarea în optimi alături de Germania. Robert Lewandowski, unul dintre cei mai buni atacanți din lume, nu a reușit încă să înscrie la acest turneu final din Franța.

În optimi, Polonia va înfrunta sîmbătă echipa Elveției, la Saint-Etienne. Polonia atinge pentru prima oară faza eliminatorie la Euro.

În clasamentul final al Grupei C, Germania a ocupat primul loc cu 7 puncte (golaveraj 3-0), urmată de Polonia 7 (2-0), Irlanda de Nord 3 (2-2) și Ucraina 0 (0-5).

Sursa: romaniansoccer.ro