EURO 2016. BRITANICII DIN GRUPA B S-AU CALIFICAT IN “OPTIMI”

Naționala de fotbal a Țării Galilor s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2016 după ce a trecut de echipa Rusiei cu scorul de 3-0 (2-0), în meciul disputat marți la Toulouse în Grupa B a competiției.

Golurile au fost marcate de Aaron Ramsey (minutul 12), Neil Taylor (20) și Gareth Bale (67). Bale a devenit marți golgheterul EURO 2016, cu trei reușite.

Țara Galilor a cîștigat grupa, cu 6 puncte, profitînd de remiza consemnată în partida Anglia - Slovacia (0-0).

Țara Galilor a egalat astfel cele mai categorice victorii de la acest turneu, înregistrate în meciurile Spania - Turcia și Belgia - Irlanda.

Fanii ruși, care au provocat incidente grave la EURO 2016, au fost liniștiți pe durata partidei.

Țara Galilor este debutantă la un turneu final de Campionat European. Naționala galeză a ajuns în sferturile de finală ale EURO 1976, însă atunci la turneul final participau doar patru echipe.

Rusia, cu un joc lent, cenușiu, a încheiat Grupa B pe ultimul loc, cu un singur punct, obținut cu noroc în ultimele secunde ale partidei cu Anglia.

Într-un alt meci al Grupei B, echipele de fotbal ale Slovaciei și Angliei au terminat la egalitate, 0-0, luni seara, pe stadionul Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne.

Anglia, cu șase modificări față de partida precedentă, a dominat autoritar partida, însă a ratat multe ocazii de gol și nu a reușit să cîștige meciul care i-ar fi asigurat cîștigarea grupei. Reprezentativa Albionului merge în optimi de pe locul al doilea, urmînd să joace la Nisa pe 27 iunie, cu echipa care va terminat pe locul secund în Grupa F.

Slovacii sînt și ei cu un picior în optimi după acest rezultat, cu patru puncte, de pe locul al treilea.

Sursa: romaniansoccer.ro