EURO 2016. A RAMAS CAREUL DE ASI

Meciurile din semifinalele Campionatului European sînt Portugalia - Ţara Galilor (miercuri, 6 iulie, ora 22:00, la Lyon) şi Germania - Franţa (joi, 7 iulie, ora 22:00, la Marsilia).

Echipa naţională a Portugaliei s-a calificat în semifinalele Campionatului European din Franţa, după ce a învins, joi, la Marsilia, cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare, reprezentativa Poloniei, în sferturile de finală ale competiţiei. La finalul celor 120 de minute, scorul a fost egal, 1-1. Polonezii au deschis scorul prin Lewandowski, în minutul 2, portughezii reuşind egalarea prin Renato Sanches, în minutul 33. La loviturile de departajare pentru portughezi au marcat Cristiano Ronaldo, Renato Sanches, Moutinho, Nani şi Quaresma. Pentru polonezi au înscris Lewandowski, Milik şi Glik, iar Błaszczykowski a ratat.

Reprezentativa Ţării Galilor s-a calificat în premieră în semifinalele Campionatului European, după ce a învins, vineri, la Lille, cu scorul de 3-1 (1-1), selecţionata Belgiei, în sferturile competiţiei. Pentru Ţara Galilor au marcat A. Williams (30), Robson-Kanu (55) şi Vokes (86), iar pentru Belgia a înscris Nainggolan (13).

Reprezentativa Germaniei s-a calificat în semifinalele Euro 2016, după ce a trecut la loviturile de departajare, scor, 6-5 de selecţionata Italiei, în sferturile de finală de la Bordeaux. La finalul celor 90 de minute de joc şi a celor 30 de minute de prelungiri scorul a fost egal, 1-1. Germania a deschis scorul prin Mesut Özil, în minutul 65, iar Italia a egalat prin Leonardo Bonucci, din penalty, în minutul 78. La loviturile de departajare pentru Italia au transformat Insigne, Barzagli, Giaccherini, Parolo, De Sciglio, iar Zaza, Pellé, Bonucci şi Darmian au ratat. Pentru Germania au marcat Kroos, Draxler, Hummels, Kimmich, Boateng şi Hector, iar Muller, Özil şi Schweinsteiger au ratat.

Echipa naţională a Franţei s-a calificat în semifinalele Campionatului European, după ce a învins, duminică, pe Stade de France din Saint-Denis, cu scorul de 5-2 (4-0), reprezentativa Islandei, în ultimul sfert de finală al competiţiei. Golurile francezilor au fost marcate de Giroud (12, 59), Pogba (20), Payet (43) şi Griezmann (45), în timp ce pentru islandezi au înscris Sigthorsson (56) şi B. Bjarnason (84).

 

Viitorul preşedinte islandez, în mijlocul suporterilor

Gudni Johannesson, viitorul președinte islandez, s-a aflat duminică seara în mijlocul suporterilor din țara sa în tribunele "Stade de France" din Saint-Denis, la meciul cu naționala Franței, din sferturile de finală ale Euro 2016, scrie ziarul L'Equipe. "O persoană care nu a trecut neobservată în tribunele rezervate suporterilor francezi. Președintele acestei țări începînd de la data de 1 august 2016, Gudni Johannesson nu a stat la tribuna VIP, ci în mijlocul suporterilor islandezi", notează publicația franceză. Este de remarcat faptul că Gudni Johannesson a purtat la rîndul său tricoul albastru al echipei Islandei. Islanda, debutantă la un turneu final, a început toate cele cinci meciuri din Franța în aceeași alcătuire și a suferit duminică primul său eșec la Euro 2016.

 

Celine Dion şi-a întrerupt concertul pentru a susţine Franţa

Cîntăreaţa canadiană Celine Dion şi-a întrerupt concertul cîteva minute, duminică seară, pentru a susţine echipa naţională de fotbal a Franţei în meciul cu reprezentativa Islandei din sferturile de finală ale Campionatului European. Artista se afla în concert la Accor Hotel Arena din Bercy. Celine Dion a întrerupt concertul la scorul de 2-0 pentru Franţa în meciul cu Islanda şi a scandat "Allez Les Bleus". La 10 iunie, cîntăreaţa britanică Adele şi-a întrerupt concertul pentru cîteva minute şi a pus pe un ecran imagini de la meciul Franţa - România, scor 2-1, din deschiderea Campionatului European de fotbal.

 

Deschamps: Am ajuns în ultimul careu şi sînt foarte multumit

Selecționerul Franței, Didier Deschamps, s-a declarat "mulțumit cu adevărat" de prestația elevilor săi în meciul cu Islanda (5-2), din semifinalele Euro 2016, disputat duminică pe "Stade de France", adăugînd că "Les Bleus" își vor "juca șansa pînă la capăt" la această competiție.

"Sînt mulțumit cu adevărat, pentru că băieții meritau victoria, precum și pentru tot acest public extraordinar care s-a aflat în spatele nostru. Faptul că i-am putut oferi emoții, plăcere... Am ajuns în ultimul careu și sînt foarte mulțumit pentru acest lucru. Nu am ratat acest Euro. Dacă va fi unul reușit, vom vedea mai tîrziu", a declarat Deschamps după jocul de la Saint-Denis.

Acesta că consideră că Germania, adversara din semifinale a naționalei franceze, este "cea mai bună echipă din lume" și este conștient că "nu va fi deloc simplu" pentru jucători săi să se impună în fața campionilor mondiali en titre.

"Germania este, cu siguranță, cea mai bună echipă din lume, nu există nicio îndoială în privința aceasta, chiar dacă au avut ceva emoții în fața Italiei. Este una dintre puținele echipe care controlează situația. Va fi un frumos cap de afiș, însă nu va fi ca o plimbare în parc. Ne vom juca șansa pînă la capăt și totul este posibil. Germanii au o astfel de calitate tehnică încît dețin în general posesia mingii. Pînă acum am avut doar adversar care voiau să se apere, însă nu va fi cazul și cu Germania", a conchis Didier Deschamps.

Învingătoarele din cele două jocuri vor disputa finala Euro 2016, programată duminică 10 iulie, pe "Stade de France" din Saint-Denis.

Sursa: romaniansoccer.ro