EGAL SI FOTBAL DE SLABĂ CALITATE ÎN DERBIUL ORAŞULUI MILANO

Milan şi Inter au remizat, scor 1-1, duminică seară, în Derby della Madonnina, jucat în etapa a 12-a din Serie A. A fost un derby al unor echipe care au avut un parcurs sub aşteptări în acest sezon şi care ocupau locurile 9 şi 10 în clasament la fluierul de start al partidei. Ceea ce au oferit jucătorii celor două echipe publicului de pe "San Siro" este departe de ceea ce au văzut spectatorii din Milano cîndva.

Milan a deschis scorul în minutul 23, prin Jeremy Menez, după o centrare a lui Stephan El Shaarawy. Inter a egalat prin Joel Obi, care a înscris cu un şut frumos în minutul 61. Per ansamblu, partida a fost dominată de Inter, care a avut o posesie superioară şi şi-a creat şanse mai clare de gol.

Se poate spune că pînă şi cînd a deschis scorul, Milan a făcut-o împotriva cursului jocului, pentru că Diego Lopez (8) şi Guarin (11) îl puseseră la grea încercare pe portarul spaniol Diego Lopez.

Milan n-a mai cîştigat de cinci meciuri. Ultima victorie datează din 19 octombrie, cînd s-a impus cu 3-1 la Verona, în faţa lui Hellas.

După încheierea partidei, cotidianul Gazzetta dello Sport a ironizat, oarecum, cele două echipe şi calitatea precară a jocului, nedemnă pentru un asemenea derby. "Te uiţi la Obi şi spui ’Obi joacă în derby?’ Apoi te întrebi ’dar unde este Matthaeus’? Apoi îl vezi pe Menez şi-ţi spui: ’Hmm, parcă Van Basten era altfel’", a scris prestigiosul cotidian sportiv, într-un articol cu titlul "Milan - Inter, erori şi emoţii".

Sursa: romaniansoccer.ro