ȘEFUL IGP: „ÎNDEMNĂM ORGANIZATORII PROTESTULUI ȘI AGRICULTORII CARE PARTICIPĂ LA ACESTA SĂ RESPECTE LEGEA CU PRIVIRE LA ÎNTRUNIRI”

Poliția a îndemnat organizatorii protestului din centrul capitalei și agricultorii care participă la acesta să respecte legea cu privire la întruniri, după ce în timpul acțiunilor desfășurate în zilele de 22 și 23 noiembrie curent au fost constatate o serie de încălcări, inclusiv în traficul rutier. Mesajul a fost transmis de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Conducerea IGP a specificat că participanții la acțiune, pe lîngă drepturi, mai au și obligații față de alți cetățeni. „În zilele de 22 și 23 noiembrie curent, au fost constatate o serie de încălcări, inclusiv în traficul rutier. Trebuie să conștientizăm că atunci cînd sînt create situații de accident este pusă în pericol securitatea traficului rutier. La fel, se periclitează deplasarea cetățenilor. Poliția va asigura în continuare buna desfășurare a întrunirii. În acest context, solicităm organizatorilor să respecte legea cu privire la întruniri, iar oamenii legii vor acorda tot suportul necesar, vor asigura ordinea și securitatea”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

De asemenea, polițiștii au constatat că atît organizatorii, cît și o parte din participanți au neglijat declarația prealabilă cu privire la desfășurarea acțiunii. „Nu au fost documentați fermierii pentru desfășurarea protestului, dar pentru fapte legate de contravenții. Este vorba de blocarea căilor de acces și alte contravenții privind nesubordonarea. Totodată, nu are nimeni dreptul de a atenta la bunurile statului procurate din impozitele cetățenilor. Pentru aceasta a fost inițiată o cauză penală pe numele persoanelor care au instigat la aceste acțiuni”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

Mai mulți agricultori au venit ieri cu tractoarele în centrul capitalei pentru a participa la o acțiune de protest.

Sursa: Moldpres