ȘEFA STATULUI A DESEMNAT-O PE VERONICA BRADĂUȚANU ÎN CALITATE DE CONSILIERĂ ÎN DOMENIUL JUSTIȚIEI

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Veronica Bradăuțanu este numită consilieră prezidențială în domeniul justiției.

Veronica Bradăuțanu a fost în perioada 2022-2023 consilieră a Ministrului Justiției, totodată activînd pentru o perioadă în calitate de Președintă a Colegiului Disciplinar al Executorilor Judecătorești și membră a Colegiului de Autorizare și Disciplină a Administratorilor Autorizați. Din 2005 și pînă 2010 a activat în calitate de juristă la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), oficiul din Londra, unde a revenit în 2017-2021 în funcția de juristă principală.

Între anii 2010-2017 a activat ca expertă în reforme în drept comercial și civil și a oferit expertiză pentru Uniunea Europeană, Banca Mondială și Corporația Financiară Internațională (IFC). Veronica Bradăuțanu are o licență în drept, de la Universitatea de Stat din Moldova și un master în drept, de la Universitatea din Connecticut, SUA, totodată fiind și avocată calificată în statul New York.

Sursa: presedinte.md