ȘEFA STATULUI A AVUT O ÎNTREVEDERE CU MEMBRII COMISIEI PENTRU EVALUARE EXTERNĂ EXTRAORDINARĂ A CURȚII SUPREME DE JUSTIȚIE

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții Comisiei pentru evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Discuțiile au vizat angajamentele Republicii Moldova privind reforma justiției, în contextul aderării la Uniunea Europeană și realizarea recomandărilor Comisiei UE legate de procesul de evaluare externă extraordinară.

În cadrul ședinței s-a vorbit despre acțiunile întreprinse pînă acum în domeniul reformei justiției și provocările întîlnite în procesul de evaluare a candidaților la CSJ. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea respectării graficului convenit cu UE pentru finalizarea exercițiului de testare a integrității judecătorilor.

Șefa statului a subliniat că această evaluare este foarte importantă - de rezultatele acesteia depinde dacă cetățenii își vor recăpăta încrederea în instituțiile de drept și în eforturile autorităților de a combate corupția.

Sursa: presedinte.md