ECHIPA NATIONALA DE FOTBAL A INVINS LOTUL ANDORREI

Selecționata R. Moldova la fotbal a învins pe 28 martie, în deplasare, cu scorul 1-0, într-un meci amical, reprezentativa Andorrei.

Unicul gol al partidei a fost marcat de fundașul Igor Armaș în prelungirile primei reprize cu o lovitură de cap după cornerul executat de Alexandru Antoniuc. În urmă cu două minute el a mai avut o ocazie similară, dar a ratat. ”Sînt bucuros că am înscris, dar adevărul este că mai avem mult de muncit”, a declarat jucătorul la conferința de presă de la finele întîlnirii.

Antrenorul echipei moldovene, Igor Dobrovolschi a subliniat importanța victoriei pentru moralul jucătorilor. ”Am învins într-un meci jubiliar și asta contează. În primul rînd, pentru psihicul jucătorilor. Cu echipe de talia Andorrei este greu de jucat, pentru că ele, de regulă, se cantonează în apărare și nu-i ușor deloc să le penetrezi. În fine, sînt mulțumit de cantonamentul desfășurat, abnegația de care au dat dovadă toți jucătorii”, a menționat tehnicianul.

Mijlocașul Artur Ioniță a remarcat că nu a fost o partidă extraordinară. ”Nu am demonstrat un fotbal de mare calitate. Trebuie să ne pregătim, antrenăm foarte bine în continuare. Pe viitor ne așteaptă meciuri foarte dificile. Primul va fi amicalul cu echipa Elveției, care are în lot jucători foarte buni”, a spus el.

Echipa națională a evoluat în următoarea componență: Ilie Cebanu, Igor Armaș, Cătălin Carp, Victor Golovatenco (Valeriu Andronic, 89), Alexandru Epureanu, Artur Ioniță, Alexandru Gațcan, Alexandru Antoniuc (Maxim Mihaliov, 86), Alexandru Dedov, Vadim Cemîrtan (Radu Gînsari, 77), Denis Ilescu (Adrian Cașcaval, 57).

Victoria a fost obținută după o pauză de aproximativ doi ani.

Sursa: Moldpres