E covidul meu si fac ce vreau cu el!

Parlamentul slovac şi-a anulat Joi şedinţa, după ce un deputat a fost testat pozitiv la COVID-19, au relatat media locale, în contextul creşterii numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, transmite, fiind pe fază, Reuters.

Forul legislativ şi-a amînat lucrările pînă la 2 Noiembrie după ce un ales din coaliţia guvernamentală a fost testat pozitiv la coronavirus, potrivit postului de televiziune TA3.

Majoritatea celor 150 de membri ai Consiliului Naţional (Parlamentul unicameral slovac) sunt vaccinaţi cu schema completă, iar mulţi dintre ei au mers să se testeze după raportarea cazului pozitiv.

În ultimele săptămîni, Slovacia a raportat creşterea numărului zilnic de noi cazuri, ţara cu 5,5 milioane de locuitori avînd una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare anti-COVID-19 din Uniunea Europeană.

Pînă Miercuri, 43% dintre slovaci erau vaccinaţi cu schema completă, potrivit Ministerului Sănătăţii slovac.

La data de 27 Octombrie, au fost raportate 4.981 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, cea mai mare valoare a acestui indicator începînd din Decembrie 2020. În prezent în spitalele slovace sunt internaţi 1.384 pacienţi de COVID-19, dintre care 80% nu sunt complet vaccinaţi.