DUPA 12 ZILE DE RAZBOI IN UCRAINA, VLADIMIR PUTIN MAI PRIMESTE O LOVITURA!

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin (69 de ani), şi omul de afaceri rus Arkadi Rotenberg au fost îndepărtaţi din toate poziţiile deţinute în cadrul Federaţiei Internaţionale de Judo (IJF), a anunţat organizaţia condusă de austriacul de origine română Marius Vizer.

Decizia a fost anunţată într-un scurt comunicat de presă pe site-ul IJF, după ce anterior federaţia îl suspendase din postul de preşedinte de onoare pe Putin, coautor al cărţii ''Judo: Istorie, Teorie, Practică''.

 

Vladimir Putin a fost îndepărtat din toate pozițiile deținute în Federația Internațională de Judo

''Federaţia Internaţională de Judo anunţă că domnul Vladimir Putin şi domnul Arkadi Rotenberg au fost îndepărtaţi din toate poziţiile deţinute în Federaţia Internaţională de Judo'', se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Vizer, care a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte FIJ, se află în funcţie din 2007, iar acum va începe ''dezvoltarea unui nou ciclu care să propulseze judo către noi culmi'', potrivit site-ului forului mondial.

''Împreună, în următorii patru ani, vom face lucrurile mai bine şi vom susţine şi mai puternic federaţiile naţionale şi continentale'', a subliniat Marius Vizer. ''Cred că prin unitate, încredere şi solidaritate putem ridica judoul la nivelul următor. Asta vom face'', spunea Vizer, în vara anului trecut.

Federaţia internaţională nu a menţionat invazia rusă în Ucraina, dar pe 27 februarie l-a suspendat pe Putin din funcţia onorifică pe care o deţinea, ''din cauza conflictului armat din Ucraina''. De asemenea, Putin a fost deposedat de centura neagră onorifică oferită în 2013 de World Taekwondo şi de Ordinul FINA, conferit în 2014 de Federaţia Internaţională de Nataţie.

Miliardarul Arkadi Rotenberg a făcut parte din Comitetul Executiv al IJF ca manager de dezvoltare începînd din 2013.

Sursa: digisport.ro