DUPĂ SUMMIT-UL DE LA VILNIUS, MOLDOVA ARE NEVOIE DE UNITATE

După Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, Moldova are nevoie de unitate şi eforturi consolidate atît ale clasei politice, cît şi ale societăţii civile în jurul procesului de integrare europeană a ţării. Afirmaţiile au fost făcute pe 2 decembrie în cadrul unor dezbateri publice de liderul PLDM Vlad Filat.

„După Summit-ul de la Vilnius Moldova începe o nouă etapă, societatea şi politicienii trebuie să-şi consolideze eforturile şi să nu îşi piardă vigilenţa pentru a depăşi posibilele obstacole din interior sau din exterior în calea integrării europene. A fost un eveniment aşteptat, pentru care s-a muncit mult şi este rezultatul implicării în acest proces de integrare europeană a întregii societăţi. Sînt aproape 1000 de zile de muncă, transformate în 1000 de pagini ale Acordului care urmează să producă beneficii concrete pentru cetăţeni”, a opinat Filat.

El a specificat că acum urmează o perioadă responsabilă: liberalizarea regimului de vize şi semnarea Acordului de Asociere. ”Parafarea Acordului de Asociere cu UE este un motiv de bucurie, dar urmează să fie continuată munca, să fie atinse obiectivele. Termenul propus pentru semnarea Acordului este sfîrşitul lunii septembrie a anului viitor, iar pentru vize - sfîrşitul mandatului Parlamentului European, adică luna mai a anului viitor”, a adăugat liderul PLDM.

Dezbaterea publică cu tema „Societatea moldovenească şi clasa politică după Vilnius: între conlucrare şi confruntare” este cea de-a XXIV-a ediţie din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Sursa: Moldpres