DORIN RECEAN, ÎN DISCUȚII CU YLVA JOHANSSON, COMISARA EUROPEANĂ PENTRU AFACERI INTERNE

Cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pe segmentul securității și afacerilor interne, agenda de integrare a țării noastre, precum și situația regională actuală, în contextul războiului din Ucraina, au fost subiectele discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu Ylva Johansson, comisara europeană pentru Afaceri Interne.

Șeful Executivului a exprimat recunoștință pentru suportul oferit țării noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Premierul a subliniat că acesta rămîne un obiectiv strategic, iar eforturile autorităților sînt concentrate pe realizarea reformelor, cu accent pe domeniul justiției, atragerea investițiilor și redresarea economică a țării.

La rîndul său, comisara Ylva Johansson a menționat că asigurarea securității statului și lupta cu corupția sînt factorii cheie care vor contribui la dezvoltarea Republicii Moldova și la succesul parcursului nostru european. Comisara a apreciat activitatea în țara noastră a HUB-ului de Securitate al UE, în cadrul căruia sînt analizate cele mai bune strategii de securitate implementate în alte state.

Oficialii au mai vorbit despre importanța susținerii în continuare a Ucrainei, dar și despre dezinformarea și războiul hibrid desfășurat de Federația Rusă în țara noastră.

Sursa: gov.md