DORIN RECEAN, ÎN DISCUȚII CU LIDERI EUROPENI, LA DAVOS

Acțiunile Guvernului în ceea ce privește parcursul european, creșterea comerțului bilateral și consolidarea colaborării în domeniul combaterii corupției au fost printre subiectele discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, și cu Alteța Sa Prințul Albert II al Monaco, în cadrul întrevederilor de la Davos, Elveția.

Premierul Dorin Recean i-a mulțumit șefului statului lituanian pentru suportul necondiționat oferit Republicii Moldova și susținerea parcursului european al țării noastre. „Republica Moldova este un partener de încredere pentru Uniunea Europeană. Sîntem pregătiți să contribuim activ la consolidarea unității și securității pe continentul european”, a menționat șeful Executivului.

Totodată, în marja reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial, prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu Alteța Sa Prințul Albert II al Monaco despre oportunitățile de afaceri pe care le oferă Republica Moldova.

„Republica Moldova este interesată de intensificarea colaborării bilaterale, în special de atragerea capitalului monegasc. Pe lîngă sectorul IT, cel vinicol sau de conținut digital, putem oferi o serie de alte oportunități importante, precum realizarea proiectelor de infrastructură prin care ne conectăm cu Ucraina și ne apropiem de Uniunea Europeană”, a precizat premierul Dorin Recean.

Cea de-a 54-a reuniune anuală a Forumului Economic Mondial se încheie în data de 19 ianuarie 2024.

Sursa: gov.md