Doi detinuti dintr-o inchisoare din Suedia au luat ostatici doi gardieni si au cerut un elicopter si 20 de pizza pentru eliberare

Doi deținuți dintr-o închisoare din Suedia au reușit să ia ostatici doi gardieni ai penitenciarului, iar pentru eliberarea lor aceștia au cerut un elicopter și 20 de pizza. După aproximativ nouă ore de negocieri, gardienii au fost eliberați fără ca nimeni să fie rănit, a transmis purtătoarea de cuvînt a administraţiei penitenciare suedeze. Deținuții au fost transferaţi la Poliţie pentru audieri.

Gardienii, care au fost eliberaţi în două etape în cursul serii, "nu au fost răniţi şi vor merge la familiile lor", a declarat Stina Lyles, purtătoarea de cuvînt a penitenciarului, pentru AFP.

Miercuri, în jurul orei locale 12.30, doi deţinuţi din centrul penitenciarului de înalta securitate Hällby, în apropierea oraşului Eskilstuna, au reuşit să pătrundă în spaţiul rezervat gardienilor. În interior se aflau doi gardieni care au fost luaţi ostatici. Potrivit unui reprezentant al închisorii, "a fost trimis un mediator la faţa locului şi Poliţia a fost mobilizată".

Potrivit mai multor media suedeze, două condiţii au fost puse pentru eliberarea ostaticilor: un elicopter pentru a fugi şi 20 de pizza cu carne kebab care să fie împărţite între deţinuţi.

"Da, mai multe pizza au fost livrate", a confirmat Stina Lyles pentru AFP. O pizzerie locală, Hällby Pizzeria, a confirmat, de asemenea, ca a onorat comanda neobişnuită, explicînd că a rămas fără carne.

"Administraţia închisorii nu a spus prea multe cînd a comandat. Şi nu am fost plătit, doar au venit, au luat pizza şi au plecat", a declarat la postul naţional de televiziune SVT Beshar Toma, angajat al pizzeriei.

Cei doi deţinuţi, ambii executînd lungi pedepse pentru crimă, au fost transferaţi la secţia de Poliţie urmînd a fi audiaţi, potrivit forţelor de ordine.