Dintr-o greseala, un barbat a incasat in cont 6 milioane de euro in loc de 60.000. Banca s-a prins dupa citeva luni, iar tipul a ajuns in puscarie

Un bărbat care a făcut o cerere de împrumut la bancă pentru suma de 60.000 de euro, pentru a-și finanța benzinăria, a primit, din greșeală, 6.000.000 de euro. Banca și-a dat seama de eroare abia după cîteva luni, însă, între timp, bărbatul își făcuse alte planuri. Hui „Leo” Gao, din Noua Zeelandă, a făcut cererea de împrumut la Westpac și a fost foarte bucuros cînd i s-a aprobat. Dar cînd și-a verificat contul, a avut o supriză de proporții: banca adăugase la sumă mai multe zerouri și s-a trezit că avea 6.000.000 de euro (10 milioane de dolari neozeelandezi).

A doua zi și-a scos iubita, pe Kara Hurring, la o cină costisitoare și împreună au luat o decizie care, pînă la urmă, i-a trimis în închisoare, potrivit The Independent. Gao și Hurring, care au un copil împreună, și-au abandonat toate planurile pe care le aveau și au decis să fugă din Noua Zeelandă și să se bucure de bani. Prin urmare, după ce au transferat banii în mai multe conturi, și-au abandonat toate bunurile și pisica și au plecat în lume, cazîndu-se doar la hoteluri de lux. La un moment dat, s-au îndreptat spre Macao, unde și-au petrecut vremea prin cazinouri.

Banca și-a dat seama de greșeală abia după cîteva luni. Luînd urma banilor, a făcut demersuri pentru prinderea celor doi, lucru care s-a întîmplat abia după 2 ani. Între timp, cei doi cheltuiseră cam două treimi din sumă. Gao a fost condamnat la 16 luni de închisoare, în timp ce partenera lui la 8. Femeia a spus că ea nu știa care era proveniența banilor, pentru că iubitul ei i-a spus că a cîștigat banii la loterie.