DEUTSCHE WELLE DESPRE SUMMITUL CPE: MOLDOVA REUNEȘTE LIDERII EUROPENI ÎN CADRUL UNUI SUMMIT STRATEGIC

Liderii Comunităţii Politice Europene (CPE) s-au reunit în Moldova pentru a discuta despre extinderea Uniunii Europene, războiul Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea cooperării între țările europene, potrivit Deutsche Welle, care a publicat un comentariu despre Summitul CPE, care s-a desfășurat ieri în țara noastră.

Deutsche Welle notează că liderii Comunităţii Politice Europene s-au întîlnit în Moldova în cadrul unui Summit strategic.

„Șefi de stat și de guvern se întîlnesc la Castelul Mimi, o proprietate viticolă la sud-est de capitala Moldovei, Chișinău, o zi interesantă pentru țara care a primit recent statutul de candidat pentru aderarea la UE. Subiectele de pe ordinea de zi sînt: războiul Rusiei împotriva Ucrainei, extinderea UE și intensificarea cooperării între toate țările europene”, se notează în articol.

Sursa citată scrie că, de la Summitul de fondare - la Praga, în octombrie anul trecut, membrii participanți au declarat că noul format este util și permite schimbul de opinii, fără presiunea luării oricăror decizii oficiale pe hîrtie. „Pentru șefii de state și de guvern din afara UE, acest forum este o ocazie bună de a se întîlni în persoană și de a discuta”, se menționează în articol.

Următoarea reuniune a Summitului CPE va avea loc în Spania, în luna octombrie curent.

Țara noastră a găzduit ieri cel mai important eveniment politic din istoria sa – Summitul CPE, care a întrunit 49 de șefi de state, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Sursa: Moldpres