Desi existau indoieli cu privire la sanatatea sa mintala, un detinut condamnat la moarte a fost executat in statul american Oklahoma

Un deţinut condamnat la moarte a fost executat Joi în statul american Oklahoma, în pofida îndoielilor cu privire la sănătatea sa mintală, relatează AFP, potrivit agerpres

Benjamin Cole, în vîrsta de 57 de ani, a fost executat, prin injecţie letală, la penitenciarul McAlester, în centrul Statelor Unite, potrivit autorităţilor închisorii.

El fusese condamnat la moarte în 2004 pentru uciderea fiicei sale de nouă luni. Potrivit procurorilor, el a ucis-o pentru a o reduce la tăcere înainte de a relua un joc video.

Potrivit avocaţilor săi, el suferea de mult timp de „schizofrenie paranoidă” şi leziuni cerebrale. Starea lui s-a deteriorat în ultimii ani şi a trăit înainte de execuţie „într-o stare aproape catatonică”, fără să facă baie, să meargă sau să comunice, au explicat ei recent.

Cu toate acestea, Curtea Supremă a Statelor Unite a interzis execuţia condamnaţilor care nu înţeleg pentru ce sunt pedepsiţi.

Odată cu apropierea datei programate pentru execuţia sa, apărătorii lui Cole au reluat apelurile pentru a încerca să-l salveze. Autorităţile din Oklahoma au menţionat însă că acuzatul a fost considerat apt pentru execuţie de către un medic.