DEPUTATUL PETRU STIRBATE A PARASIT PLDM

Deputatul Parlamentului R. Moldova, Petru Ştirbate, a anunţat pe 17 septembrie într-o declaraţie publică că părăseşte rîndurile Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi va activa ca deputat independent.

“Partidul din care fac parte nu este gata, din păcate, să iasă din cercul vicios în care se află deja de prea mult timp. Ca şi celelalte partide de la guvernare, PLDM se află într-o gravă criză de credibilitate şi nu există voinţă internă de a ieşi din această criză. Timpul nu mai lucrează în favoarea partidelor, ci împotriva R. Moldova”, se arată în declaraţia deputatului.

Petru Ştirbate a menţionat că “a venit timpul să lăsăm la o parte solidaritatea de partid care este greşit înţeleasă şi să ne solidarizăm în primul rînd cu cetăţenii şi problemele lor”.

Totodată, deputatul a afirmat că va “susţine în continuare guvernul pro-european, iar R. Moldova are nevoie de un guvern stabil, nu de o criză politică” şi va vota “doar acele proiecte care sînt în interesul cetăţenilor”.

Comunicat de presă al PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova ia act cu nedumerire de decizia lui Petru Ştirbate de a pleca din partid. Această decizie face parte din campania de denigrare a PLDM, orchestrată atît din interiorul, cît şi din exteriorul ţării, cu scopul de a slăbi alianţa de guvernare şi de a deturna parcursul european al Republicii Moldova.

Un asemenea pas, făcut într-un context geopolitic sensibil, trezeşte grave semne de întrebare - cărui interes serveşte această decizie. Gestul survine pe fundalul avertizărilor din ultimul timp, inclusiv din partea partenerilor externi, despre tentativele de stopare a cursului de integrare europeană. De aceea, o asemenea decizie nu este deloc întîmplătoare, mai ales că ea a fost deja enunţată anterior de unii oponenţi ai vectorului european.

Considerăm că este de datoria morală a lui Petru Ştirbate să îşi depună mandatul de deputat obţinut cu susţinerea generală a membrilor şi structurilor PLDM.

PLDM rămîne consecvent în acţiuni şi îşi va urma obiectivele sale programatice.