Deputați sau zdrențe pentru Șor?

Alianțe banditești în dispreț față de Stat și legi

Mihai CONȚIU

Pentru unii, funcția de deputat este ”o legitimare legală”, sub acoperirea imunității, care le permite să săvîrșească cele mai mizerabile nelegiuiri și abuzuri, inclusiv trădare de patrie. Sunt destui moldoveni care cred că toate acestea sunt ”normalități” deoarece domnul sau doamna în cauză sunt ditamai deputații și ”ei știu mai bine ce fac”. Aici ne vom referi la deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi, a căror excludere din PSRM nu reflectă neapărat și ”puritatea politică” a acestui partid, un partid care, cîndva, se revendica drept statalist, iar mai apoi devenind o formațiune pro-rusească extremistă, anti-moldovenească.

Deja nu mai este cazul să reamintim cine este banditul Ilan Șor, condamnat penal, fugit în Israel și dat în urmărire internațională. Pentru orice deputat, alt oficial ori un om cinstit este dezonorant total și de mare rușine să-și asocieze numele cu acest netrebnic. Mă întreb cum se uită în ochii copiilor lor și al părinților cei care colaborează cu acest individ odios, care fac bani de pe urma lui, care acceptă mită de la el din banii furați din avuția Statului? Oare la fel sunt și părinții lor, căci doar ei i-au educat? Tot așa își educă ei și odraslele? În mod cert, da, căci numai astfel ne putem explica ”moștenirea” hoției din tată-n fiu!

Revenind la deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi, se știe că acești ”indivizi aleși” au efectuat, săptămîna trecută, o vizită în Israel pentru a se întîlni cu Ilan Șor. Din cîte am citit pe fluxul de știri, un amănunt semnificativ mi se pare acela că celor doi le-au fost cumpărate biletele din Israel, adică de către Șor. Însăși existența acestui fapt ar trebui să constituie o infracțiune extrem de gravă, nu știu însă dacă poate fi sancționabilă de către Justiția națională sau oarecum de către Parlamentul Republicii Moldova!

În timp ce SUA și Marea Britanie au dictat sancțiuni împotriva acestui bandit, în condițiile în care UE l-au inclus și pe el într-o listă cu indivizi care subminează Statul Republica Moldova, într-un dispreț total față de acest Stat și Constituția Țării, deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolschi din Parlamentul Republicii Moldova s-au prezentat la ordinele lui Șor ca să discute cu el ce altceva decît noi strategii ticăloase de sabotaje în favoarea rușilor!?

Cei doi au fost însoțiți și de Victor Petrov, fost candidat din partea PSRM pentru funcția de bașkan al Găgăuziei. Logica și rigoarea politică ne spune că cel învins nu trece din principiu în staff-ul de comandă al adversarului său cîștigător. Logica asta, însă, nu-i valabilă și în Republica Moldova pentru astfel de scursuri politice. Este clar că cei trei s-au prezentat ca niște zdrențe în fața lui Șor la dorința Moscovei, care, la ora actuală, reunește în același ”club” prorusesc toți trădătorii moldoveni, toți bandiții, toate gunoaiele politice și toți avortonii, ca să-i calce în picioare pe moldoveni, să le ”reamintească” faptul că ”destinul lor” este unul de slugi ale Rusiei criminale și primitive.

Deputați fiind, oare cei doi nu pot fi acuzați de conspirație împotriva Statului Republica Moldova în complicitate cu Ilan Șor? Ce spun Parlamentul și instituțiile de Drept? Chiar nu există sancțiuni pentru astfel de demersuri care, la vedere și în fapt, sunt de o gravitate excepțională?

În concluzie, constatăm că, relativ oficial, Moscova și-a deschis o Centrală de destabilizare a Republicii Moldova și pe teritoriu Statului Israel. Care mai este stadiul demersurilor făcute de către Justiția moldovenească față de instituțiile israeliene abilitate în cazul lui Șor? Firește că nu ne așteptăm la nici un răspuns!