Delirul incontrolabil al megalomanului Putin

”Țări prietene sau neprietene cu Rusia”, ca o doctrină universală

Mihai CONȚIU

După ce Vladimir Putin a declanșat războiul criminal împotriva Ucrainei și a Occidentului civilizat, întreaga omenire democrată a mai fost ”bombardată” cu o ”doctrină statală”, de tip medieval, a Rusiei, care a și fost legiferată. Potrivit acesteia, la nivel oficial, Rusia lui Putin a decis și a și făcut o ”listă cu Țări prietene și neprietene cu Rusia lui”. Astfel de ”liste”, realist vorbind, sunt întocmite de către Mafie și cam toate grupările criminale, ale căror prieteni sunt complicii, iar neprietenii sunt polițiștii, judecătorii care-i condamnă și victimele lor.

Lista lui Putin de prieteni și neprieteni ai Rusiei reprezintă, în sine, tot o declarație de război împotriva lumii civilizate, mascată astfel ca și războiul împotriva Ucrainei, sub denumirea generică și criminală de ”operațiune militară specială”.

Chiar dacă războiul declanșat de Putin în Ucraina a fost ”binecuvîntat” de Biserica Ortodoxă Rusă, ”lista lui Putin de prieteni și neprieteni ai Rusiei” sfidează creștinismul, bunul simț universal, logica juridică internațională și pacea mondială, ”statuînd” că Rusia este unica deținătoare a adevărului universal absolut, iar ”neprietenii” ei sunt ”forța răului”.

Potrivit lui Putin, ”neprieten” cu Rusia înseamnă să nu fii de acord cu măcelul ordonat de el împotriva ucrainenilor, cu jafurile, violurile și crimele împotriva umanității comise de către mercenarii lui înarmați.

”Neprieteni” cu Rusia, de exemplu, sunt, printre altele, Țări ca SUA, Marea Britanie, Canada, Australia, Japonia, Suedia, Finlanda etc., etc. Din perspective politice, democratice, economice, educaționale, civice etc., care este ascendentul Rusiei asupra acestor Țări spre a se situa în postura de arbitru moral, civilizator și justițiabil?

Absolut nici un om normal și liber nu-și pune problema că poate fi prieten sau neprieten al Rusiei, la fel ca și orice altă Țară din lume. Poți să fii prieten ori neprieten al Rusiei din anumite rațiuni istorice justificative. Cum va putea, în perspective îndelungate, ca Ucraina să se creadă prietenă cu Rusia? Cum pot să fie prietene cu Rusia popoarele pe care le-a decimat, prădat și subjugat? Aici nici măcar nu trebuie să fie invocate aceste noțiuni!

Rusia, chiar dacă este o putere nucleară și are cîteva orașe dezvoltate economic, este, în esență, o Țară primitivă, dacă e să ne raportăm la majoritatea covîrșitoare a rușilor, la nivelul lor de trai zilnic, la mentalitatea lor de ”captivi medievali”, educație, libertăți etc.

Pentru Rusia lui Stalin și Putin, ”Țările prietene” sunt cele care sunt de acord cu crimele lor și cu supușenia față de ei. Rusia lor, a lui Stalin și Putin, consideră că ”Țările neprietene” sunt cele care nu acceptă tirania medievală, subdezvoltarea și supunerea absolută față de ”conducătorul unic”, ca-n Coreea de Nord!

Putin știe cît de ipocrit criminal este în raport cu astfel de calificative legiferate, însă e sigur că vor fi înghițite de către rușii lui captivi. Cum, altfel, poate fi explicată realitatea că toți oligarhii ruși, politicienii și cei cu suficienți bani își cumpără proprietăți în ”Țări neprietene”, preferă vacanțe luxoase acolo și își trimit copii la studii la cele mai prestigioase universități occidentale?

Realiști fiind, aici nu mai este vorba despre ”prieteni sau neprieteni ai Rusiei lui Putin”, ci despre o Rusie criminală care nu mai poate exista așa cum este acum; despre șansa civilizației umane amenințată de către Putin; despre extremismul islamic și ”ingineriile politice” geostrategice ale celor care vor să impună o multipolaritate din care primitiva Rusie nu are cum să facă parte!