DECIZIA LUATA DE FIFA, DUPA GESTUL FACUT LA UNISON DE FOTBALISTII GERMANIEI LA POZA DE GRUP

La poza de grup de dinaintea meciului cu Japonia, scor 1-2, de la Cupa Mondială din Qatar, fotbaliștii Germaniei și-au pus mîna la gură, în semn de protest față de cei de la FIFA.

Nemții au explicat la finalul meciului că nu a fost vorba de un gest cu tentă politică, ci de unul prin care s-a dorit promovarea drepturilor omului, iar FIFA a decis să nu îi sancționeze în vreun fel.

Conform publicației britanice Sky Sports, FIFA nu va aplica nicio măsură disciplinară împotriva Germaniei.

Totuși, purtarea banderolei cu mesajul "One Love", care promovează drepturile persoanelor LGBTQ+, a rămas interzisă pe toată durata turneului din Qatar, iar nemții ar fi dorit s-o poarte încă de la primul meci. 

Astfel, am putea asista la un nou protest din partea Germaniei, la meciul cu Spania, programat duminică, de la ora 21:00. 

 

Explicația Federației de Fotbal din Germania

La scurt timp după fluierul de start, pe pagina oficială de Twitter a selecționetei Germaniei a fost publicat un mesaj care explică gestul de mai sus. 

"Nu a fost despre luarea unei poziții politice. Drepturile omului nu se negociază. Asta ar trebui să fie o regulă, dar încă nu este cazul.

Tocmai de asta mesajul transmis este atît de important pentru noi. Să ne interziceți banderola este la fel ca și cum ne-ați interzice să vorbim. Ne susținem în continuare poziția.

Am vrut să folosim banderola de căpitan pentru a promova valorile existente în Germania: diversitatea și respectul reciproc. Am vrut să ne facem vocea auzită, împreună cu alte națiuni", au scris cei de la DFB. 

Sursa: digisport.ro