“DANSATORII TRIBURILOR BĂŞTINAŞE” ÎN TURNEU PRIN MOLDOVA

Colectivul de dans nativ american “Dansatorii triburilor băştinaşe” efectuează un turneu în Republica Moldova, pe parcursul acestei săptămîni. Timp de cinci zile artiştii vor prezenta în patru oraşe ale Moldovei muzica şi dansul lor tradiţional.

Cei şase membri al colectivului care au venit în Moldova reprezintă şapte triburi de indieni americani din şase state americane. Aceştia vor desfăşura ateliere de creaţie la cinci universităţi şi vor avea evoluări publice la Chişinău, Bălţi, Cahul şi Tiraspol.

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William H. Moser a spus la o conferinţă de presă că este pentru prima dată în experienţa sa cînd are ocazia de a prezenta o formaţie de americani indigeni. Ambasadorul a accentuat că turneul colectivului este o posibilitate pentru cetăţenii ţării noastre de afla mai multe informaţii despre cultura americană şi o ocazie de a reflecta asupra importanţei respectării drepturilor minorităţilor şi acceptării diversităţii etnice.

“Dansatorii triburilor băştinaşe” vor oferi un master class pentru studenţii Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, apoi colectivul se va deplasa la Bălţi, miercuri – la Cahul, joi va reveni la Chişinău, iar vineri va evolua la Tiraspol.

“Dansatorii triburilor băştinaşe” prezintă o gamă largă de spectacole cu podoabe multicolore, răpăit energic de tobe, dans impresionant. Ei mai oferă prezentări informative despre dansuri, veşminte tradiţionale şi semnificaţia tradiţiilor poporului amerindian.

Sursa: Moldpres