DACĂ ȘOR NU-I ACUZAT DE TRĂDARE ÎN ISRAEL, POATE-L EXTRĂDEAZĂ ÎN MOLDOVA…

Banditul fugar și condamnat penal sfidează continuu Statul Republica Moldova

Autor: Mihai CONȚIU

În binecunoscutu-i stil de bandit, care-i convins că poate cumpăra și mitui pe oricine, Luni, 2 Octombrie, printr-un comunicat de presă, printre altele, Ilan Șor a anunțat că, din Octombrie, toți pensionarii din orașul și raionul Orhei, orașul Taraclia și Găgăuzia ar urma să primească un adaos la pensie în sumă de 1.000 de lei. Inițiativa a fost prilejuită de Ziua Internațională a Persoanelor în Etate.

Fără nici o urmă de cenzură (”penal-mediatică”) din partea autorităților moldovenești, acest mafiot a transmis următorul comunicat public: ”Astăzi, vă anunț oficial că de săptămîna viitoare (săptămîna aceasta; n. aut.) va începe să activeze Fondul meu. Și deja, în primele zile de Noiembrie, fiecare pensionar din Găgăuzia, orașul și raionul Orhei și orașul Taraclia, acolo unde conduc reprezentanții Partidului „ȘOR” (…), va primi un supliment la pensie de 1.000 de lei, pentru luna Octombrie. Dragi prieteni, vă promit, din Octombrie veți primi acest ajutor”, a accentuat banditul fugar Ilan Șor și în numele reprezentanților unui partid scos în afara legii.

Încă o provocare teribilă la adresa nu doar a guvernării, ci și la cea a Statului Republica Moldova și legilor sale. Felul în care reușește acest bandit să-i cumpere pe oamenii mai nevoiași funcționează impecabil. Chiar dacă-i disprețuiește profund pe acești amărîți ”pe care-i ajută” din bani furați, ei s-ar ridica la comandă împotriva guvernanților dacă ar încerca legal să-i stopeze această fărădelege. Să reținem că acest nemernic vorbește despre ”un supliment la pensie”, insinuînd astfel că el ar reprezenta un Stat paralel care acordă o pensie suplimentară!

Această nouă provocare a lui demonstrează că este mai puternic decît autoritățile care reprezintă Statul Republica Moldova sau că le controlează pe anumite segmente. Acest lucru nu s-ar întîmpla dacă el, împreună cu Vlad Plahotniuc și rușii, nu ar avea infiltrați oameni plătiți prin cam toate instituțiile importante ale Statului. Aceasta ar fi și explicația faptului că, inclusiv în contextul stării de urgență, netrebnicul nu a fost blocat pe absolut toate rețelele electronice de comunicare, măcar, chiar dacă suspect de tîrziu, din clipa în care partidul i-a fost scos în afara legii!

Acum chiar că ar trebui să fim extrem de curioși cum vor reacționa autoritățile moldovenești față de această ultimă și teribilă provocare. Se creează impresia că Șor este lăsat special să procedeze astfel pentru a pune actuala guvernare într-o lumină proastă în comparație cu ”generozitatea” lui de bandit! Se creează impresia că Șor este lăsat special, tot în același scop, să-și patroneze și finanțeze partide nou înființate, avînd siguranța că autoritățile nu-s capabile să le blocheze din start constituirea lor juridică!

În contextul celor arătate mai sus, acum a apărut o situație cu adevărat excepțională și amenințătoare pentru siguranța lui Șor în Israel. Încă de după fuga lui, după ce s-a aflat că banditul condamnat penal s-a refugiat în Israel, autoritățile moldovenești au comunicat că au făcut toate demersurile legale și necesare în vederea extrădării sale în Republica Moldova pentru a-și ispăși condamnarea la pușcărie. Știm, unii dintre noi, greutatea excepțională cu care autoritățile israeliene acceptă să extrădeze un cetățean care are și cetățenia Israelului, așa cum e și în cazul lui Șor.

Pe de altă parte, Statul Israel nu este un Rai al nelegiuiților, iar autoritățile acestei Țări sunt destul de drastice în raport cu mafioții. Autoritățile israeliene știu prea bine să analizeze o cerere de extrădare formulată cu probe, dovezi și argumente juridice credibile, iar asta în contextul Dreptului moldovenesc, cel israelian și chiar cel internațional. Au făcut oare autoritățile moldovenești o astfel de cerere de extrădare? E greu de crezut dacă e să ne luăm după libertatea mediatică de care se bucură pentru a corupe electoral chiar întreaga Țară! Dar să revenim la situația excepțională și amenințătoare de acum pentru Șor!

Deja se știe cu cîtă cruzime devastatoare a fost atacat Statul Israel de către teroriștii grupării Hamas. Este bine să reținem că acești teroriști infiltrați în Israel recurg la aceleași atrocități, parcă trase la indigo, ca și invadatorii ruși din Ucraina – uciderea de oameni nevinovați, violuri etc.! Întreaga lume democrată și civilizară a condamnat aceste atacuri teroriste, Rusia nu, ci a invocat ”necesitatea reglementării conflictului nu prin forță, ci prin mijloace politico-diplomatice”. Autoritățile moldovenești au condamnat terorismul grupării Hamas, nu și Opoziția moldovenească, în frunte cu Șor, cetățean al Israelului.

Dată fiind complicitatea lui Șor cu Kremlinul, în condițiile în care Rusia este aliată cu Iran și Siria, cei mai înverșunați, radicali susținători ai grupărilor Hamas și Hezbollah din Liban, banditul fugar poate fi acuzat de trădare și subminare a Statului Israel, fie și prin asocieri mutuale cu Hamas și Hezbollah prin coridorul Rusia-Iran-Siria. În cazul în care Statul Israel este angrenat într-un război feroce cu teroriștii, de ce nu ar fi simplificate procedurile de extrădare a lui în Republica Moldova, în care generoasele pușcării îl așteaptă cu… gratiile deschise? La intrare!