Cucuveaua Zaharova își bagă iar ciocul în Moldova

Rămînerea în CSI – complicitate cu Statul criminal și terorist rus!

Mihai CONȚIU

Printre multiplele probleme cotidiene ale Kremlinului, Republica Moldova este o preocupare majoră și constantă. Fie că e vorba despre declarații ale politicienilor moldoveni, fie acțiuni civice, inițiative legislative ori activități instituționale, Kremlinul reacționează vocal ori faptic, la nevoie, ca un supervizor, cu de la sine putere.

Una dintre ultimele intervenții-replici ale Mariei Zaharova, cucuveaua purtătoare de vorbe ale Ministerului de Externe al Rusiei, este cam greu de clasificat. Dincolo de agresivitatea amenințătoare pitită bine printre rînduri a intervenției despre care vorbim, remarcăm și un ridicol de-a dreptul penibil. Astfel, referindu-se, ”în interes de serviciu”, la atacul criminal de la Aeroportul Internațional Chișinău din 30 Iunie, Maria Zaharova scoate din cioc următoarele croncănituri:

”Din păcate, linia Chișinăului în domeniul securității are deja consecințe negative pentru cetățenii Republicii Moldova. Recentele incidente tragice de pe Aeroportul din Chișinău sunt o confirmare directă a acestui fapt. Aceasta este una dintre consecințele încetării efective a participării Țării la activitatea Biroului pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și a altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor membre CSI și a rechemării reprezentantului Republicii Moldova din această structură".

Cu alte cuvinte, Zaharova sugerează clar că cele două crime făptuite pe aeroport nu ar fi fost comise dacă Republica Moldova nu și-ar fi suspendat participarea la activitățile Biroului pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și a altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor membre CSI.

”Bre, tanti, îți vine să-i zici, plimbă ursul, criminalul ăla nici măcar nu era dat în urmărire internațională, nici măcar în CSI, în momentul comiterii celor două crime! Cu toate acestea, autoritățile moldovenești de la aeroport l-au mirosit totuși că nu-i în regulă, motiv pentru care nici nu i-au permis intrarea în Țară!”

Demenți din ăștia au acționat și vor continua să se manifeste imprevizibil pe aeroporturi din întreaga lume, dar observați cum rușii au găsit și aici un motiv să îngroașe dosarul lor cu avertismente și reproșuri față de tendințele Republicii Moldova de a ieși din CSI!

La urma urmei, în contextul invadării Ucrainei de către Rusia, care ar mai fi rostul prezenței Republicii Moldova în cadrul Biroului pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și a altor infracțiuni periculoase pe teritoriul statelor membre CSI? Invadarea de către Rusia a Ucrainei, crimele împotriva umanității săvîrșite de către soldații și mercenarii ruși acolo nu reprezintă ”criminalitate de Stat și infracțiuni extrem de periculoase” săvîrșite de către un Stat membru al CSI, de fapt un Stat stăpîn al CSI, Rusia, împotriva unui Stat vecin?

Rămînerea Republicii Moldova nu doar în componența Biroului pentru coordonarea combaterii criminalității organizate și a altor infracțiuni periculoase, ci chiar în CSI, o transformă, prin extensie, într-o aliată mutuală și complice a unei Rusii criminale!