CROATIA - BRAZILIA 0-0, 1-1 D.P., 4-2 D.L.D. "ZIDUL" LIVAKOVIC!

Brazilia a fost eliminată de Coaţia la penalty-uri, în sferturile de finală de la Cupa Mondială 2022, după un meci dramatic. Rodrygo şi Marquinhos au ratat de la punctul cu var şi croaţii merg în penultimul act.

După ce a apărat trei lovituri de departajare în precedentul meci, contra Japoniei, în "optimi", acum Livakovic și-a arătat clasa și împotriva starurilor Braziliei.

Portarul Croației a reușit să bareze toate acțiunile sud-americanilor și a devenit goalkeeper-ul cu cele mai multe interveții la o Cupă Mondială din istoria croaților, potrivit OptaJoe.

Cu toate acestea, Dominik Livakovic nu a mai avut ce face în prelungirile partidei cu Brazilia, atunci cînd Neymar a punctat și l-a egalat pe Pele în topul celor mai buni marcatori din istoria Selecao.

 

Cine este Dominik Livakovic, eroul Croației la Cupa Mondială

După 1-1 în cele 120 de minute de joc, Croația și Japonia au mers la loviturile de departajare, acolo unde Dominik Livakovic (27 de ani) a prins o zi mare. Portarul croaților a apărat trei execuții de la punctul cu var și a trimis naționala condusă de Zlatko Dalic în "sferturile" Cupei Mondiale.

Dominik Livakovic evoluează la Dinamo Zagreb, club pe care îl reprezintă din vara anului 2015. Goalkeeper-ul a fost crescut de NK Zadar, urmînd ca mai apoi să ajungă în curtea celor de la NK Zagreb, de unde a și fost transferat de Dinamo Zagreb.

  • 37 de selecții are Livakovic pentru naționala mare a Croației
  • 8.5 milioane de euro este cota de piață a lui Dominik Livakovic, potrivit Transfermarkt.com

 

Neymar i-a egalat recordul lui Pele

Prima partidă din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar 2022, dintre Croația și Brazilia, s-a dovedit a fi extrem de spectaculoasă.

În 90 de minute, brazilienii au avut nouă șuturi pe spațiul porții, însă ”zidul” din poarta Croației, Dominik Livakovic, le-a refuzat golul elevilor lui Tite.

După 90 de minute, tabela arăta 0-0 la partida dintre Croația și Brazilia, însă brazilienii au reușit să marcheze în prima repriză a prelungirilor, la al zecelea șut pe spațiul porții.

În minutul 105+1, Lucas Paqueta i-a pasat în careu lui Neymar, decarul l-a driblat pe portarul Livakovic și a trimis balonul în poartă.

Astfel, starul legitimat la PSG a ajuns la 77 de goluri pentru naționala Braziliei și i-a egalat recordul legendarului Pele, de cel mai bun marcator din istoria naționalei Braziliei.

  • 124 de selecții și 77 de goluri are Neymar la echipa națională a Braziliei.
  • 92 de selecții și 77 de goluri are Pele la echipa națională a Braziliei

Avantajul brazilienilor nu a durat mult pentru că în cea de-a doua repriză a prelungirilor, croații au restabilit egalitatea prin Petkovic (minutul 117).

Sursa: digisport.ro