CRISTINA GHERASIMOV, NOUL SECRETAR GENERAL AL APARATULUI PRESEDINTELUI

Cristina Gherasimov a fost numită secretar general al Aparatului președintelui țării, începînd cu data de 11 octombrie. Un decret în acest sens a fost semnat de către șefa statului, Maia Sandu, transmite IPN.

Cristina Gherasimov a fost eliberată din funcția de consilier al președintelui în domeniul politicii externe, pe care o deținea din ianuarie 2021. Pentru a asigura continuitatea proceselor în cadrul instituției prezidențiale, Cristina Gherasimov va coordona subiectele de politică externă în contextul noii funcții.

Pînă a se alătura echipei Președinției Republicii Moldova, Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe. Are doctoratul în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția. A administrat Indicele Anticorupție în Domeniul Apărării la Transparency International Defence and Security Program și a lucrat ca analist în cadrul Programului Rusia și Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

Sursa: IPN