”Corectitudinea politică”, rasele și rasismul

Mihai CONȚIU

Omenirea a avut nevoie de secole de căutări și de uriașe sacrificii umane pentru a ajunge la multitudinea de adevăruri științifice incontestabile de astăzi. Religia, sub diversele, multiplele ei reprezentări, a fost întotdeauna inamicul cel mai neînduplecat al cercetării și demonstrării adevărurilor științifice. Motivele acestei ”dictaturi religioase” sunt evidente: Cu cît individul social este mai ignorant și cu cît știința este împiedicată să rostească adevăruri vitale despre om, natură, dezvoltare tehnologică, medicină, fizică, chimie, astronomie etc., cu atît mai ușor el poate fi stăpînit ca rob ”plătitor” al bisericilor, dar și al Guvernelor.

Logica ne spune că, de la un veac la altul, omenirea merge din progres în progres. Începutul mileniului III, însă, ne demonstrează că omenirea tinde spre regres, iar asta în plan științific, cultural, social, politic etc.

Acest regres, la care participă activ Guvernele, a fost demarat de către așa-zisa ”corectitudine politică”, o mișcare amplă, extrem de agresivă și protejată politic de către Guvernele din cele mai mari democrații, deși reprezintă, în fond, o minoritate exclusiv sexuală.

Spre a nu mă repeta, iar asta deoarece am scris destule și detaliat la acest subiect, în cele ce urmează, ne vom referi la negarea unui adevăr științific incontestabil, dar contestat și negat de adepții ”corectitudinii politice”. Aici este vorba despre rasele umane a căror existență este negată de activiștii ”corectitudinii politice” pînă în punctul în care au determinat chiar și asociații cu preocupări științifice să le dea dreptate prin elaborarea unor studii pseudoștiințifice.

Majoritatea oamenii de știință consideră că există trei rase umane principale și anume: rasa europeană (caucaziană), rasa mongoloidă și rasa australo-negroidă, cu două ramuri –  cea negroidă, existentă în cea mai mare parte a Africii, și australoidă, care se află în restul teritoriului (Australia, Noua Guinee și Micronezia). După alte păreri ar fi cinci rase umane și anume: rasa europoidă, rasa ecuatorială, rasa asiato-americană, rasa oceanică și rasa amerindiană.

Cu toate acestea, pe 17 Mai 1998, Asociația Antropologilor Americani a publicat o declarație prin care respinge noțiunea de rasă biologică în specia umană. Criteriile folosite sunt genetice: indivizii diferă mai mult în interiorul grupurilor propuse drept rase, decît între grupuri, iar diferențele asociate cu poziția geografică au pasaje graduale de la o zonă la alta, în locul delimitărilor bruște observate la specii unde rasele sunt o realitate.

Ca să vedeți pînă unde și-a băgat coada ”corectitudinea politică”! Ca să vedeți că influența ei teribil de agresivă nu este exercitată doar la nivel de Guverne, ci și în centre științifice de mare anvergură!

În contextul acestei teorii care neagă existența raselor umane, ne întrebăm: Cum poate fi reformulat înțelesul lingvistic al substantivului neutru ”rasism”? Rasismul, ca teorie social-politică, se referă la inegalitățile biologice și intelectuale dintre rasele umane promovate de către regimurile dictatoriale, așa cum a fost în Africa de Sud ori în Germania lui Hitler, cu așa-zisa ”rasă ariană” în raport cu evreii.

Cînd spui că cineva este rasist, asta înseamnă că acel individ, fie că e alb, negru ori galben, urăște de moarte un grup de indivizi de altă rasă decît a lui. Așadar, rasismul în sine este un atribut uman care vizează discriminant un anume grup de indivizi dintr-o anumită rasă umană.

În logica adepților ”corectitudinii politice” și a Asociației Antropologilor Americani, înțelesul lingvistic, din dicționare, a substantivului neutru ”rasism” ar trebui aproximativ modificat astfel: ”Rasismul este un atribut al ființei umane. Rasist este acel individ care urăște de moarte o anumită rasă de porci, vaci, cai, găini etc.”

E de tot rîsul, nu? Dar e de plîns cînd victime suntem noi din cauza unor deja cunoscute reguli și interdicții criminale impuse de adepții ”corectitudinii politice” prin intermediul Guvernelor și Parlamentelor corupte! Atunci de ce să ne mai mirăm de existența unora ca Putin, Kim Jong Un ori a jihadiștilor?