CONTRAOFENSIVA UCRAINEI VA AVEA CA SCOP „SĂ CREEZE O RUPTURĂ” ÎNTRE CRIMEEA ȘI RUSIA

Contraofensiva ucraineană din această primăvară va avea ca scop „să creeze o ruptură” între Crimeea și Rusia continentală, susține șeful adjunct al serviciului de informații militare, Vadim Skibitski, potrivit Sky News.

„Scopul contraofensivei noastre este de a elibera toate teritoriile ocupate, inclusiv Crimeea. Nu ne vom opri pînă cînd nu vom avea țara înapoi la granițele din 1991”, a declarat Vadim Skibitski.

Vadim Skibitski a făcut declarațiile pentru ziarul german Berliner Morgenpost.

Acesta a spus că unul dintre scopurile militare ale contraofensivei, planificată pentru primăvară, va fi acela de a crea „o ruptură pe frontul rusesc din sud – între Crimeea și Rusia continentală”.

Moscova a anexat Crimeea în 2014. Crimeea este legată de Rusia continentală prin podul Kerci, avariat anul trecut după o explozie urmată de un incendiu al unui tren care a distrus atît calea ferată cît și calea rutieră a podului.

Skibitski a mai adăugat că armata Ucrainei ar putea lovi și aerodromurile sau depozitele rusești cu rachete și sisteme de artilerie.

„Este posibil să distrugem și depozite de arme sau echipamente militare de pe teritoriul Rusiei, de exemplu în jurul orașului Belgorod. De acolo sînt lansate atacuri asupra Ucrainei”, a spus acesta.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus în repetate rînduri că Kievul va recupa peninsula anexată ilegal de ruși.

Contraofensiva anterioară a Ucrainei, care a început în septembrie anul trecut, a avut un mare succes pentru forțele de la Kiev, care au recucerit orașe cheie din nord-estul țării precum și în sud, în regiunea Herson.

Declarațiile despre o nouă contraofensivă vin în timp ce forțele ruse continuă să lupte pentru controlul orașului Bahmut.

Sursa: digi24.ro