Condamnata la 20 de ani de inchisoare pentru ca a vindut parti de cadavre

Fosta proprietară a unei firme de pompe funebre din Colorado a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru că a vîndut părți de cadavre, potrivit agerpres. 

O fostă proprietară al unei firme de pompe funebre din Colorado a fost condamnată la 20 de ani de închisoare deoarece a vîndut părți ale corpului de la aproximativ 560 de cadavre fără a avea permisiunea rudelor celor decedați.

Megan Hess, în vîrstă de 46 de ani, a pledat vinovată de fraudă în luna Iulie. Ea a condus o casă funerară, Sunset Mesa, și o firmă care prelua organe și părți ale corpului de la donatori. Pedeapsa de 20 de ani a fost cea mai mare permisă de lege.

Mama ei, Shirley Koch, în vîrstă de 69 de ani, a pledat și e vinovată de fraudă și a fost condamnată la 15 ani. Rolul central al lui Koch a fost acela de a tranșa cadavrele, arată înregistrările Tribunalului.

„Hess și Koch și-au folosit uneori casa funerară pentru a fura, în esență, cadavre și părți de cadavre, folosind formulare de donatori frauduloase și falsificate”, a declarat procurorul Tim Neff.

Cazul federal a fost declanșat de o serie de investigații Reuters din 2016-2018 despre vînzarea de părți de corpuri în Statele Unite ale Americii.