CM-2014: “ESTE UN SCANDAL PENTRU FIFA. MAI BINE I-AR DA TROFEUL BRAZILIEI DE ACUM”

Selecţionerul Croaţiei, Niko Kovac, a acuzat arbitrajul după înfrîngerea suferită în faţa Braziliei, joi seara la São Paulo, în partida de deschidere a celei de-a XX-a ediţii a Cupei Mondiale de fotbal, considerînd că turneul final riscă să se transforme într-un "circ" dacă vor mai exista decizii "ridicole" ale cavalerilor fluierului, precum cea de la golul egalizator al gazdelor competiţiei, în urma unui penalty inexistent.

"Dacă cineva a văzut penalty, să ridice mîna! Eu nu am văzut. Nu obişnuiesc să mă plîng de arbitraj, însă cred că a fost o decizie ridicolă şi, dacă se va continua aşa, va fi un adevărat circ şi vom avea peste 100 de penaltyuri la această Cupă Mondială", a spus Niko Kovac la conferinţa de presă care a avut loc la finalul jocului.

Arbitrul japonez Yuichi Nishimura, care a condus la centru partida Brazilia-Croaţia, a acordat penalty după o presupusă intervenţie a lui Lovren asupra lui Fred, lovitura de la 11 m fiind transformată de Neymar.

"Băieţii au jucat din inimă, însă au fost victimele unui arbitru care a fost depăşit de magnitudinea jocului. Dacă la faza respectivă a fost penalty, nu mai trebuie să jucăm deloc fotbal, mai bine ne apucăm de baschet", a adăugat selecţionerul croat. Acesta crede că echipa sa merita cel puţin un rezultat de egalitate în faţa Braziliei şi consideră, de asemenea, că golul al treilea al gazdelor, marcat de Oscar, nu ar fi trebuit validat, din cauza unui fault comis anterior.

Fundaşul croat Dejan Lovren a declarat, joi, după înfrîngerea din meciul de deschidere de la Cupa Mondială, scor 1-3, cu reprezentativa Braziliei, că arbitrajul japonezului Yuichi Nishimura a fost scandalos şi a precizat că FIFA mai bine ar acorda de acum trofeul selecţionatei sud-americane.

"Ce pot să spun? Sînt trist, îmi vine să plîng. Toată lumea a văzut ce a fost. Este un scandal pentru FIFA. Am discutat de respect la o reuniune înainte de Cupa Mondială, oamenii de la FIFA ne-au vorbit despre asta şi la final ce se întîmplă? Mai bine i-ar da trofeul Braziliei de acum. În rest cred că am făcut un joc bun şi am dovedit că avem calităţile necesare pentru a ne bate cu Brazilia, dar nu şi împotriva a 12 adversari. Trebuie să ţinem capul sus. Cred că ne puem califica în continuare, deşi nu înţeleg cum arbitrul a putut fluiera penalti la acea fază. Am revăzut imaginile la vestiare după meci şi toţi ne punem aceeaşi întrebare", a spus Lovren.

Întrebat de ce a primit cartonaş galben la faza penaltiului, Lovren a răspuns: "Întrebaţi-l pe arbitru. Asta dacă va putea să vă răspundă, deoarece nu vorbeşte limba engleză. Vi se pare normal ca un arbitru de la Cupa Mondială să vorbească engleza?".

Echipa naţională a Braziliei a învins, joi, pe Arena Corinthians din São Paulo, cu scorul de 3-1 (1-1), reprezentativa Croaţiei, în grupa A, în meciul de deschidere de la turneul final al Cupei Mondiale.

Jucătorii croaţi au protestat vehement după decizia arbitrului japonez Yuichi Nishimura de a acorda penalti la un duel în careu între Lovren şi Fred. Croaţii au considerat că penaltiul a fost acordat mult prea uşor. (romaniansoccer.ro)