CHILE A CISTIGAT COPA AMERICA PENTRU PRIMA DATA IN ISTORIE

Naţionala statului Chile a cîștigat, sîmbătă noaptea, în premieră Copa America, după ce a învins Argentina, cu scorul de 4-1, la loviturile de departajare. La finalul celor 90 de minute regulamentare şi al prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0. Finala s-a jucat pe Estadio Nacional din Santiago de Chile. Singurul jucător de la argentinieni care a marcat la loviturile de departajere a fost Lionel Messi. Au ratat Higuain şi Banega. Pentru chilieni, au transformat Matías Fernández, Arturo Vidal, Charles Aránguiz şi ALexis Sanchez.

Pînă să ajungă să cîştige acest trofeu, Chile a jucat 173 de meciuri în istoria Copei America.

Reprezentativa statului Peru a învins selecţionata statului Paraguay, scor 2-0, vineri, la Concepcion (Chile), în finala mică de la Copa America. Golurile au fost marcate de André Carrillo (48) şi Paolo Guerrero (89).

Arturo Vidal: Merităm acest titlu

Jucătorul Arturo Vidal a declarat că naţionala statului Chile merita să cîştige Copa America, scor 4-1, la loviturile de departajare, în finala cu Argentina, subliniind că ţara sa avea nevoie de acest titlu.

"Este un vis devenit realitate. Meritam acest titlu. Este genial pentru noi, jucătorii, dar şi pentru ţara noastră, care avea nevoie de acest titlu. Această generaţie merita să cîştige. Va trebui să ne concentrăm pe preliminariile Cupei Mondiale din 2018, dar pentru moment trebuie să profităm de acest succes", a declarat Vidal.

Sursa: romaniansoccer.ro