Cele mai naucitoare aniversari

Oamenii celebrează în cadrul unor zile speciale nobile aspirații, reputate personalități, profesii, evenimente istorice sau eroi. Și nu doar atît – orice este aproape de sufletul unor largi categorii de cetățeni este prilej de sărbătoare. Una dintre cele mai amuzante celebrări de la sfîrșitul anului este ziua bicarbonatului de sodiu. Serbată pe 30 Decembrie, este zi națională în SUA. În luna Aprilie se celebrează Ziua brînzei la grătar, a poeziei haiku, a ADN-ului sau a… fermoarului (29 Aprilie).

La începutul lunii Mai, alături de Ziua Internațională a Muncii, figurează eroii de ficțiune din „Batman”, respectiv din „Războiul stelelor” (4 Mai), ca și ziua de curățenie în cameră, ziua saltului de broască sau o zi în care se vorbește asemenea personajului Yoda. Mai exact, cu această ocazie se inversează topica limbii engleze, după modelul personajului, acesta fiind și un exercițiu lingvistic pentru copii. Din calendar nu lipsește ziua prosopului (25 Mai).

La început de Vară, figurează ziua specială în care se îmbrățișează… pisicaziua mașinii de cusut sau ziua internațională a panicii – pe 18 Iunie, toată lumea are voie să se sperie de orice. Tot în Iunie sunt celebrate ziua mașinii de scris sau a budincii de ciocolată. De asemenea, există celebrarea ursulețul de pluș, cu un picnic, pe 10 Iulie. August vine cu ziua specială a lenei sau cu celebrarea pe care o merită din plin… frații mijlocii – 12 August este ziua lor dedicată. Ziua iubirii pentru cîini, a panglicilor și cea a personajului Frankenstein încheie această lună.

Și Toamna zilele internaționale bizare se țin lanț: pe 7 Septembrie, se sărbătorește ziua salamului, iar pe 15 Septembrie și ziua în care se celebrează pălăriile, iar Octombrie debutează cu ziua spionului chic.