CE ÎNSEAMNĂ PENTRU WILLIAM, HARRY ȘI CEILALȚI MEMBRI AI FAMILIEI REGALE DIAGNOSTICUL DE CANCER AL REGELUI CHARLES

Anul nu a început prea bine pentru Familia Regală Britanică, iar totul a culminat cu diagnosticul de cancer al regelui Charles anunțat public luni, 5 februarie. În fața acestei provocări, cei doi fii ai monarhului, prinții William și Harry, vor trebui să-și gestioneze relația complicată, care s-a degradat puternic după ce Harry s-a mutat în SUA și a făcut mai multe dezvăluiri despre relațiile din interiorul familiei în cartea sa.

Necazurile au început în urmă cu trei săptămîni, cînd Catherine, prințesa de Wales, a suferit o intervenție chirurugicală care, se pare, este destul de gravă din moment ce a necesitat două săptămîni de spitalizare și va avea nevoie de luni de recuperare.

Dar imediat după această veste, exact în aceeași zi, s-a anunțat că regele va avea o intervenție pentru o prostata mărită.

Iar după cîteva zile, Sarah Ferguson, ducesa de York, fosta soție a Prințului Andrew, a dezvăluit că are cancer de piele.

Luni, Palatul Buckingham a anunțat că regele a fost diagnosticat cu o formă de cancer, iar vestea este cu atît mai tulburătoare pentru britanici și nu numai cu cît comunicatul nu oferă detalii de natură să ofere o imagine cît mai clară cu privire la starea lui: ce fel de cancer, în ce stadiu, ce urmează.

Familia regală pare un grup de oameni mult mai fragil decît a fost la festivitățile din vară prilejuire de încoronarea lui Charles, potrivit unei analize realizate de corespondetul regal al BBC Sean Coughlan.

Imediat după anunțul Palatului Buckingham, prințul Harry a anunțat că pleacă în UK ca să-și viziteze tatăl. Iar cu această ocazie relația tensionată dintre ei s-ar putea ameliora. Potrivit BBC, oricum, tensiunile au părut să fie mai mari în relația cu William, nu în cea cu tatăl lui.

În această perioada, prințul William, care a fost alături de soția lui, trebuia să revină la îndatoririle oficiale, însă în actualul context este de așteptat să joace un rol mai important în ceea ce privește aparițiile publice și acoperirea obligațiilor oficiale. Numai că el trebuie să le fie alături soției și tatălui care sînt bolnavi în același timp.

Însă prințul William este moștenitorul, cel care va urca pe tron, și britanicii se așteaptă ca el să facă o mișcare, așa cum a făcut și regele Charles cînd mama lui s-a îmbolnăvit.

Regina Camilla, care în urmă cu 20 de ani nici măcar nu făcea parte din Familia Regală, și-a urmat agenda și, în cursul săptămînii trecute, a răspuns de una singură unor angajamente ale Casei Regale, în calitate de membru senior al unui grup tot mai mic de membri ai familiei regale.

Se pare că de mult timp se vorbește despre „slăbirea” monarhiei, după ce prințul Harry și prințul Andrew s-au retras, iar acum regele și prințesa de Wales s-au retras temporar.

Dintre membrii familiei regale, doar prințul și prințesa de Wales au sub 50 de ani. Restul au îmbătrînit și par fragili.

Regele își va îndeplini în continuare atribuțiile de șef al statului, dar va renunța la partea din „job” care pare să-i facă cea mai mare plăcere - ieșirile în public, întîlnirile cu mulțimile, ocazii cu care este extrem de relaxat și renunță la anumite formalități. Întotdeauna pare ușurat și fericit să iasă în întîmpinarea mulțimilor, după întîlnirile oficiale sau alte angajamente.

 

Rishi Sunak e optimist: Cancerul regelui Charles al III-lea „a fost detectat la timp”

Cancerul regelui Charles al III-lea „a fost detectat la timp”, a spus marţi prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, care s-a declarat optimist în privinţa evoluţiei medicale a regelui. El a adăugat că va rămîne în strînsă legătură cu monarhul pentru a gestiona chestiunile administrative ale ţării, relatează BBC.

„La fel ca toată lumea, sîntem şocaţi şi întristaţi, iar toate gîndurile noastre sînt alături de el şi de familia sa. Din fericire, (cancerul) a fost depistat la timp şi toată lumea îi doreşte să primească tratamentul de care are nevoie, precum şi o recuperare completă", a spus Sunak într-un interviu acordat pentru BBC.

„Sînt, bineînţeles, în contact regulat cu (regele) şi voi continua să comunic cu el ca de obicei”, a adăugat el.

„Multe familii care ne ascultă din întreaga ţară au fost afectate de acelaşi lucru şi ştiu ce înseamnă, aşa că îl vom susţine şi sperăm să trecem peste această încercare cît mai repede posibil”, a mai spus premierul britanic.

Regele Charles al III-lea suferă de un cancer ce a fost depistat în timpul unei operaţii recente la prostată, care îl va ţine departe de viaţa publică pentru o perioadă de timp a cărei durată nu este deocamdată cunoscută, potrivit Agerpres. Anunțul Palatul Buckingham vine la mai puţin de un an şi jumătate după ce i-a succedat pe tronul Regatului Unit mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a.

La nouă luni după ce a fost încoronat, suveranul britanic, în vîrstă de 75 de ani, nu intenţionează însă să îşi înceteze complet activităţile de şef de stat al Regatului Unit - dar şi al altor 14 ţări - şi va continua „să se ocupe de afacerile de stat şi de sarcinile administrative” în timpul tratamentului.

Potrivit Palatului Buckingham, regele „rămîne foarte optimist cu privire la tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle publice cît mai curînd posibil”.

Sursa: digi24.ro

02.01.25 - 14:03
01.01.25 - 16:43
02.01.25 - 14:11
01.01.25 - 16:45
02.01.25 - 14:10
04.01.25 - 16:00
03.01.25 - 13:35
02.01.25 - 14:07
04.01.25 - 15:48
01.01.25 - 16:46
02.01.25 - 14:05
06.01.25 - 12:13
04.01.25 - 15:53
05.01.25 - 12:25
03.01.25 - 13:31