CC A DECIS: PARTIDUL POLITIC „ȘOR” A FOST DECLARAT NECONSTITUȚIONAL

Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțional Partidul Politic „Șor”. Decizia a fost anunțată astăzi în urma mai multor ședințe de examinare a cazului, care au durat, cu pauze, mai mult de o lună de zile.

Decizia a fost anunțată de președintele CC, Nicolae Roșca, după peste trei ore de deliberări.

Procesul de examinare a fost inițiat în baza unei sesizări depusă la CC de către Guvern, prin care s-a solicitat verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”. Ședințele de examinare au început pe 10 mai curent. În timpul acestora au fost expuse probe potrivit cărora Partidul Politic „Șor” ar fi mituit alegători și participanți la proteste, precum și ar fi organizat transportarea acestora. Reprezentanții Partidului Politic „Șor” au respins afirmațiile și le-au calificat drept „politice”. În cadrul procesului, părțile au prezentat pledoarii și contraargumente, iar la final acestea au expus replici în susținerea tezelor prezentate anterior.  

În timpul pronunțării deciziei, susținătorii Partidului Politic „Șor” au desfășurat o acțiune de protest în fața Curții Constituționale. 

Sursa: Moldpres