CASA ÎN CARE A MURIT AL CAPONE, VÎNDUTĂ PENTRU 7,5 MLN DE DOLARI

Locuinţa pe care Al Capone o deţinea în The Palm Island, Florida, şi în care acesta a şi murit, a fost vîndută pentru suma de 7,5 milioane de dolari, informează dailymail.co.uk, citată de gandul.info.

Capone a cumpărat casa în 1928, pentru suma de 40.000 de dolari, şi a murit în această reşedinţă, în 1947. Al Capone, unul dintre cei mai celebri gangsteri americani din perioada Prohibiţiei, a murit din cauza neurosifilisului, boală care în ultima perioadă a vieţii i-a afectat serios capacităţile mintale. Reşedinţa în stil mediteranean este foarte luxoasă şi include, printre altele, casa principală, cu şapte dormitoare, piscină şi o cabană de vacanţă cu două etaje. Reşedinţa este înconjurată de ziduri înalte de cărămidă. Al Capone - născut în ianuarie 1899, în Brooklyn, New York, într-o familie de imigranţi italieni din zona Napoli - a reuşit să domine lumea interlopă din Chicago în anii 1920 - 1930, fiind liderul unei uriaşe reţele de crimă organizată, Chicago Outfit. El a dobîndit o avere imensă din afaceri cu jocuri de noroc ilegale, reţele de bordeluri, trafic ilegal de băuturi alcoolice, şantaj. Numele său este legat de conceptul de "spălare a banilor", Al Capone ascunzîndu-şi sursele ilegale de venituri prin afaceri aparent banale, precum spălătorii, magazine de mobilă veche şi antichităţi.

Al Capone este celebru şi pentru implicarea sa în Masacrul de Sfîntul Valentin, din 1929, cînd membrii a şapte bande rivale au fost executaţi. În 1931, cînd Guvernul federal l-a judecat şi condamnat pentru evaziune fiscală. Al Capone - poreclit şi Scarface, după semnele pe care le avea pe faţă - a petrecut mai mulţi ani în închisori, printre care şi celebra Alcatraz.