CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014

Echipa Columbiei este practic calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), după ce a învins selecționata Coasta de Fildeş cu scorul de 2-1 (0-0), joi, într-un meci jucat pe Estadio Nacional din Brasilia, în Grupa C. James Rodriguez (64) și Juan Quintero (70) au marcat pentru sud-americani, unicul gol al ivorienilor fiind reușit de Gervinho (73). După 3-0 cu Grecia și victoria cu ivorienii, Columbia este cu un pas în turul următor, avînd în vedere golaverajul său superior. Africanii sînt nevoiți să cîștige ultima partidă din grupă, cu Grecia, pentru a a trece de grupe. Pentru selecționerul argentinian al Columbiei, Jose Pekerman, este a doua victorie în fața ivorienilor, după 2-1 în 2006, la CM din Germania, cînd pregătea echipa Argentinei. Fundaşul ivorian Didier Zokora a primit un cartonaş galben şi va fi suspendat pentru partida cu Japonia. Fundaşul columbian Mario Yepes a jucat meciul 100 pentru naţionala sud-americană.

În celălalt meci al grupei C echipele Japoniei și Greciei au terminat la egalitate, 0-0, într-un meci disputat pe "Arena das Dunas" din Natal. Cele două echipe au oferit o imagine a neputinței, nereușind să marcheze într-un meci în care, totuși, ocaziile de gol nu au lipsit. Niponii au exasperat cu pasele lor nesfîrșite, în timp ce grecii s-au apărat cu o îndîrjire demnă de o cauză mai bună.

Grecia a suferit două lovituri în prima repriză, accidentarea vîrfului Mitroglu, cel care a marcat trei goluri României în barajul din toamna trecută, și eliminarea căpitanului Katsouranis, pentru al doilea cartonaș galben.

Cu această remiză, cele două echipe păstrează șanse de a merge mai departe, dar jocul prestat în primele lor două partide nu conferă prea multe motive de optimism. Ultimele partide din Grupa C se vor juca pe 24 iunie, Japonia - Columbia, la Cuiaba, și Grecia - Coasta de Fildeş, la Fortaleza (ambele de la ora 23:00, ora Moldovei).

Echipa Uruguayului a învins selecționata Angliei cu scorul de 2-1 (1-0), joi, pe Arena Corinthians din São Paulo, în Grupa D. Echipa "Celeste" s-a impus prin "dubla" reușită de Luis Suárez (39, 85), golul englezilor fiind marcat de Wayne Rooney (75). Uruguayul revine în cărți pentru calificarea în optimile de finală, în timp ce englezii mai au șanse minime de a trece de grupe. Celălalt meci din Grupa D va avea loc vineri 20 iunie, Italia - Costa Rica, la Recife (19,00, ora Moldovei). Ultimele partide din grupă se vor juca marți 24 iunie, Italia - Uruguay, la Natal, și Costa Rica - Anglia, la Belo Horizonte (ambele de la ora 19,00). (romaniansoccer.ro)