BRAZILIA - ELVETIA 1-0. SUD-AMERICANII S-AU CALIFICAT IN OPTIMILE DE FINALA

Meciul dintre Brazilia și Elveția, din etapa a doua a fazei grupelor Cupei Mondiale 2022, organizată de Qatar, a fost cîștigat de sud-americani, 1-0.

Confruntarea din Grupa G s-a jucat la Doha, pe Stadium 974, o arenă cu o poveste specială, construită din materiale reciclate, inclusiv containere de transport maritim, care va fi dezasamblată la finalul turneului final.

Prima parte a meciului dintre Brazilia și Elveția a fost una echilibrată, în care niciuna dintre cele două formații nu a părut inspirată în fază ofensivă.

Cea mai bună șansă pentru sud-americani a fost semnată de Vinicius Junior, blocat în ultimul moment de Sommer. De cealaltă parte, Embolo a semănat pericol prin acțiunile sale, dar a fost blocat de fiecare dată.

Repriza secundă a cunoscut o altă față a Braziliei, care totuși a tremurat la centrarea lui Widmer, respinsă în ultimul moment din fața porții. Elevii lui Tite au reușit să marcheze, în minutul 64, prin Vinicius Junior, însă după intervenția VAR golul a fost anulat.

Brazilia a dat în cele din urmă lovitura, prin Casemiro, care a avut un șut imparabil, din careu, în minutul 83, prin care a deschis scorul. Rodrygo a semnat ultima ocazie a partidei, în prelungiri, cînd a fost blocat de Akanji în ultimul moment. Astfel, Brazilia s-a impus, 1-0.

Sud-americanii sînt liderii grupei, cu 6 puncte, și nu mai pot rata calificarea în faza următoare a turneului final. Brazilia a devenit astfel a doua echipă sigură de participarea în optimi, după Franța.

Mai mult, elevii lui Tite au egalat un record impresionant deținut de Franța pînă acum. În primele două meciuri, brazilienii nu au primit niciun șut pe spațiul porții, la fel ca reprezentativa din Hexagon la CM din 1998, cînd a cucerit trofeul.

Nicio altă echipă națională nu a mai înregistrat o astfel de statistică, din 1966 încoace.

Brazilia are nevoie doar de o remiză în ultimul meci, împotriva Camerunului, pentru a fi sigură de primul loc în grupa G. Nici un eșec nu i-ar deranja prea tare pe cei din reprezentativa ”Selecao”. Pentru ca Elveția să preia șefia grupei, viitoarea adversară a Romîniei în preliminariile EURO 2024 trebuie să învingă Serbia la diferență de cel puțin două goluri, dacă Brazilia ar pierde la limită cu Camerun.

Sursa: digisport.ro