BILL GATES, POSESORUL CELEI MAI MARI AVERI DIN LUME, ESTE CATEGORIC CU URMAŞII LUI: „COPIII MEI SĂ ÎŞI IA GÎNDUL DE LA MILIARDELE MELE”

Deşi ar putea să-i scape pe copiii săi de grija viitorului, Bill Gates e foarte ferm pe poziţie, afirmînd recent că urmaşii săi, Jennifer (18 ani), Phoebe (15 ani) şi Rory (12 ani), vor trebui să muncească pentru a se întreţine, contrazicînd astfel zvonurile că omul de afaceri le-ar fi făcut conturi de cîte un miliard de dolari la care să aibă acces după ce împlinesc vîrsta de 21 de ani.

„Copiii mei primesc cea mai bună educaţie şi cred că, beneficiind de asta, pot să-şi facă un viitor strălucit pe propriile puteri. Le-am asigurat tot ce au avut nevoie, dar va veni timpul să se descurce. Nu se pune problema să le dau bani degeaba: să-şi ia gîndul de la miliardele mele”, a spus cel mai bogat om din lume.

Pe de altă parte, Bill şi soţia lui, Melinda, care au cea mai puternică fundaţie umanitară din lume, nu au făcut un secret din faptul că, alături de alt miliardar, Warren Buffett, au promis ca, prin testament, mare parte din avere să meargă către diverse acţiuni caritabile de amploare.

De altfel, anual, acesta virează în conturile organizaţiilor de cercetare medicală miliarde de dolari, pentru crearea de antidoturi pentru diverse boli.