BELGIA A FOST ELIMINATA SURPRINZATOR DE LA CUPA MONDIALA

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar a ajuns în penultima zi din faza grupelor, cu meciurile din Grupele E şi F.

Naționala Marocului s-a impus, joi, împotriva Canadei, scor 2-1, în timp ce Croația a remizat în compania Belgiei, scor 0-0.

În urma acestor rezultate, Maroc și Croația avansează în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Belgia pleacă surprinzător acasă.

 

Performanță istorică reușită de marocanul Youssef En-Nesyri

Youssef En-Nesyri (25 de ani) a devenit, joi, primul fotbalist marocan din istorie care reușește să marcheze la două ediții ale Cupei Mondiale de fotbal.

Atacantul celor de la Sevilla a înscris în poarta Canadei, în cea de-a treia partidă din Grupa F, la Cupa Mondială din Qatar.

După reușita marcată în poarta canadianului Milan Borjan, En-Nesyri a bifat cel de-al doilea său gol marcat pentru Maroc la o Cupă Mondială.

În urmă cu patru ani, la Cupa Mondială din Rusia, En-Nesyri reușea să marcheze în remiza pe care Maroc a smuls-o împotriva Spaniei, scor 2-2.

Cu reușita din meciul contra Canadei, En-Nesyri a ajuns la cota 16 în tricoul Marocului, în 53 de partide. Se află pe locul opt all-time, la egalitate cu Youssef Al-Arabi și Youssouf Hadji.

Dacă este singurul marocan cu goluri la două ediții ale Cupei Mondiale, En-Nesyiri nu este singurul marocan cu două goluri marcate la turneul final.

Ceilalți trei jucători cu două goluri sînt: Abderrazak Khairi (CM 1986), Salaheddine Bassir și Abdeljalil Hadda (CM 1998).

Sursa: digisport.ro