BAYERN MUNCHEN A ZDROBIT-O PE FC PORTO IN SFERTURI

Bayern Munchen s-a calificat, marţi seară, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, scor 6-1, pe teren propriu, gruparea portugheză FC Porto, în manşa a doua din sferturile de finală. În tur, Porto se impusese cu scorul de 3-1. Pe Allianz-Arena din Munchen, în absenţa starurilor Ribery şi Robben, golurile gazdelor au fost marcate de Thiago Alcîntara 14, Jérôme Boateng 22, Robert Lewandowski 27, 40, Thomas Müller 36 şi Xabi Alonso 88.

Din minutul 87, Porto a jucat în inferioritate numerică după eliminarea lui Ivan Marcano. Pentru oaspeţi, a punctat Jackson Martínez, în minutul 73. Bayern a marcat 13 goluri în ultimele două meciuri jucate pe teren propriu în Liga Campionilor (în optimi învinsese cu 7-0 pe Şahtior Doneţk).

Guardiola: În Liga Campionilor nu este permis să adormi pe teren

Antrenorul echipei Bayern München, Josep Guardiola, a declarat, marţi seară, după calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, că formaţia sa poate juca şi mai bine decît în meciul retur cu FC Porto, cîştigat cu scorul de 6-1.

"Sîntem fericiţi pentru această prestaţie, mai ales că în ultimele săptămîni am avut probleme în a marca. Putem juca şi mai bine de atît. În repriza a doua FC Porto a schimbat sistemul şi am avut probleme. În prima repriză ei nu au avut ocazii, dar în partea secundă mai puteau înscrie. În Liga Campionilor nu este permis să adormi pe teren. După meciul tur am înţeles ce avem de făcut, iar jucătorii mei au fost inteligenţi. FC Porto are o echipă bună, dar în această seară nu au reuşit să joace la adevăratul lor nivel. Alcantara a făcut un meci extraordinar. Punctul său forte este mentalitatea. Nu mă interesează cu cine vom juca în semifinale. Vom da totul să ne calificăm, chiar dacă în faţa noastră se va afla Real, Barcelona, Atlético, Juventus sau Monaco", a spus Guardiola.

***

FC Barcelona s-a calificat, marţi seară, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins, cu scorul de 2-0, pe teren propriu, gruparea franceză Paris Saint-Germain, în manşa a doua din sferturile de finală. În tur, la Paris, se impuseseră tot catalanii, cu scorul de 3-1. Pe stadionul Camp Nou, ambele goluri ale spaniolilor au fost marcate de Neymar, în minutele 14 şi 34.

Luis Enrique: Barcelona este una dintre cele mai puternice echipe din Europa

Antrenorul echipei FC Barcelona, Luis Enrique, a declarat, după calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, că îşi doreşte să ajungă mai departe în această competiţie.

"Am început foarte bine partida. Am obţinut un rezultat bun în meciul tur, dar şi în această seară victoria noastră a fost categorică. Ne-am creat multe ocazii. Barcelona este una dintre cele mai puternice echipe din Europa şi are un stil unic. Sper că ce este mai bun în acest sezon să urmeze. Jucătorii au muncit mult pentru a rămîne în cursa cîştigării tuturor trofeelor. Să ajungem doar în semifinalele Ligii Campionilor ar fi un rezultat dezamăgitor. Vom munci pentru a merge mai departe. Obiectivul nostru este să fim mai buni decît viitori noştri adversari din Liga Campionilor. În prima repriză am presat foarte mult şi nu le-am permis adversarilor să aibă ocazii. Sîntem siguri în defensivă şi avem un mare potenţial ofensiv", a spus Luis Enrique.

Blanc: Cînd nu învingi Barcelona poţi spune că nu ai ajuns la nivelul lor

Antrenorul echipei Paris Saint-Germain, Laurent Blanc, a declarat, după eliminarea din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, că formaţia sa nu a făcut suficient pentru a merita calificarea în semifinale.

"Speram să jucăm mai bine, dar Barcelona nu ne-a permis acest lucru. Aşa s-a întîmplat şi la meciul tur. Nu am făcut suficient pentru a merita calificarea în semifinale. Am învins Chelsea în runda precedentă şi a fost excepţional, dar astăzi nu am jucat la potenţial maxim pentru a rămîne în competiţie. Ne-a lipsit experienţa Barcelonei. Toţi vor să obţină rezultate repede, dar PSG face paşi înainte cu o mentalitate justă şi în timp. Cînd nu învingi Barcelona poţi spune că nu ai ajuns la nivelul lor. Avem armele noastre, dar mai puţine decît ale lor. Nu am abandonat filozofia noastră şi ne-am menţinut stitlul cu orice risc", a spus Blanc.

Sursa: romaniansoccer.ro