Barbatul care a omorit 51 de musulmani in doua moschei din Noua Zeelanda a fost condamnat la inchisoare pe viata

Bărbatul responsabil pentru atacurile armate asupra a două moschei din Christchurch, Brenton Tarrant, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat, după uciderea a 51 de musulmani, în 2019, în Noua Zeelandă, anunţă agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

"Este de competenţa Curţii să aducă un răspuns de respingere fermă a acestor fărădelegi atît de atroce", a declarat judecătorul Cameron Mander pronunţînd această pedeapsă fără precedent în istoria judiciară a Noii Zeelande.

Magistratul, care a subliniat greul tribut plătit de comunitatea musulmană neozeelandeză, a afirmat că autorul masacrului a eşuat însă în promovarea ideologiei de extremă dreaptă.

La 15 Martie 2019, australianul Brenton Tarrant, susţinînd că face parte din mişcarea supremaţiei albilor, a deschis focul cu sînge rece în două moschei din acest oraş din Sudul Noii Zeelande, în cursul rugăciunilor de Vineri, omorînd 51 de persoane.

El a fost găsit vinovat de 51 de crime, 40 de tentative de omor şi de un act terorist, după ce în Martie a pledat vinovat.