AU FOST PREMIAŢI ELEVII CARE AU OBŢINUT PERFORMANŢE LA OLIMPIADE

Premierul în exerciţiu, Iurie Leancă, a înmînat pe 22 decembrie premii celor 23 de elevi care au obţinut rezultate la olimpiadele regionale şi internaţionale pe parcursul anului 2014, în cadrul Galei Olimpicilor.

În acest an, elevii din Republica Moldova au obţinut 25 de medalii, dintre care una de aur, două de argint şi 22 de bronz.

„Prin asemenea evenimente, precum Gala Olimpicilor, în Republica Moldova se creează o nouă tradiţie. Faptul că aţi reuşit în acest an să adunaţi 25 de medalii la cele mai complicate discipline mă face să fiu mult mai încrezător în viitorul ţării noastre. Vreau să vă mulţumesc pentru faptul că aţi dus şi în acest an faima Republicii Moldova. Vă doresc succese în continuare să nu vă opriţi aici, să munciţi, deoarece voi aţi demonstrat că prin multă muncă şi talent, puteţi obţine rezultate frumoase. Mulţumesc şi profesorilor voştri fără de care v-ar fi fost mult mai greu să realizaţi performanţe”, a menţionat Prim-ministrul.

La eveniment, cîţiva dintre olimpici au vorbit despre formula lor de succes.

În cadrul Galei au fost premiaţi şi 19 profesori care au pregătit elevii olimpici pentru participarea la concursuri internaţionale.

Disciplinele la care elevii noştri au excelat sînt matematica, informatica, fizica, chimia, ecologia, limba rusă şi ştiinţele. În 2014, lotul olimpic a reprezentat Moldova la olimpiadele internaţionale şi regionale din 10 ţări: Macedonia, Bulgaria, Olanda, Turcia, Africa de Sud, Kazahstan, Rusia, Vietnam, China şi Argentina.

Gala Olimpicilor, în formatul actual, se desfăşoară al doilea an consecutiv şi este un eveniment organizat pentru a celebra elevii talentaţi şi perseverenţi care au reprezentat Republica Moldova la concursuri intelectuale internaţionale.

Sursa: Moldpres