Asta-i tare! Hotii romani au reusit sa fure 30 de hectare de floarea-soarelui

Hoții au profitat că era zi de sărbătoare pentru a intra în cîmp și au recoltat masiv cultura de floarea-soarelui. Au furat în total 70 de tone de floarea-soarelui, ceea ce înseamnă aproximativ 210.000 de lei, scrie publicația Agro Intel.

Angajații firmei din localitatea Ciochina, din județul Ialomița, se pregăteau să înceapă recoltatul, însă cînd au mers în cîmp să vadă dacă condițiile sunt potrivite pentru cules, au constatat că o mare parte din cultură fusese deja recoltată.

”Miercurea trecută, colegul meu a fost în teren și a făcut o probă de umiditate la cultura de floarea-soarelui, iar ulterior am decis să recoltăm săptămîna acesta. Atunci am descoperit că o suprafață mare fusese deja recoltată. Așa, la prima vedere, am estimat circa 30 de hectare de floarea-soarelui care au fost furate”, a explicat Antonio Galvao, șeful de fermă din cadrul societății Agromec Balaciu.

Administratorul fermei consideră că este exclus ca recoltarea făcută pe terenurile societății Agromec Balaciu să se fi făcut, din greșeală, de către vreun vecin de parcelă. Mai ales că suprafața recoltată este una mare.

Acesta spune că hoții au făcut treaba profesionist și au recoltat tot mai puțin marginile parcelei, tocmai pentru a se observa mai greu.

”Adică din drum, dacă nu se merge exact în mijlocul parcelei nici se vede că este recoltat, totul a fost calculat, au făcut planul clar”, a mai spus Antonio Galvao. Acesta a completat că nu a auzit să fi avut loc și alte furturi în zona agricolă, neexistînd precedente nici la nivelul acestei exploatații.

Este de părere că hoții s-au folosit cel puțin de două combine și de cîteva camioane de încărcare pentru a-și duce la bun sfîrșit planul. Pe lîngă pierderea banilor pe care putea să îi obțină din recoltă, firma se vede și în fața situației delicate de a nu își putea onora o parte din contractele încheiate.

Polițiștii au fost imediat alertați, iar o echipă a mers în teren pentru a face măsurătorile și pentru a constata pagubele, deschizînd apoi un dosar penal.