ARMATA A "CURĂŢAT COMPLET" O PARTE DIN ESTUL UCRAINEI DE INSURGENŢI PRORUŞI

Militarii ucraineni au "curăţat complet" o parte din estul ţării de insurgenţi proruşi, a anunţat ministrul Apărării de la Kiev, Mihailo Koval.

"Forţele noastre armate au curăţat complet sudul de separatişti şi o parte din est, în regiunea Doneţk, şi nordul regiunii Lugansk", a declarat ministrul într-o conferinţă de presă. "Nu vom lăsa această cangrenă să se propage în regiunile vecine", a subliniat el. "Ne vom continua operaţiunea antiteroristă (...) pînă cînd viaţa va reveni la normal în regiune şi lucrurile se vor linişti pentru oameni", a adăugat ministrul.

Peste 20 de militari ucraineni au murit în lupte de la lansarea operaţiunii din estul ţării, la 13 aprilie, a adăugat el. Acest bilanţ conţine doar pierderile suferite de către Ministeru Apărării, nu şi pe cele ale Ministerului de Interne.

Peste 200 de persoane - militari ucraineni, separatişti şi civili - au fost ucise în operaţiunea "antiteroristă" lansată de către puterea ucraineană la 13 aprilie cu scopul de a înăbuşi insurecţia armată prorusă în regiunile Doneţk şi Lugansk. (Mediafax)